Potpisan ugovor o prodaji MDI

Bez autora
Mar 04 2015

Predstavnici Vlade i konzorcijuma kojeg čine firme A.T.L. Atlantic Technologies iz Izraela i CPR Impex iz Srbije potpisali su danas ugovor o prodaji 100 odsto kapitala kompanije Montenegro Defence Industry (MDI) po cijeni od 680 hiljada eura. Iz Tenderske komisije je saopšteno da je pored ugovorene prodajne cijene, obaveza konzorcijuma da u razvoj novih proizvoda, objekte i trajna obrtna sredstva, do kraja godine, uloži dodatnih 400 hiljada eura. Konzorcijum se obavezao da sprovede i izuzetno povoljan socijalni program i obezbijedi benefite zaposlenima koji obuhvataju njihovo zadržavanje za period od najmanje tri godine uz poštovanje Kolektivnog ugovora i povećanje prosječne zarade najmanje 20 odsto u ovoj godini, kao i dalje u zavisnosti od rezultata poslovanja, navodi se u saopštenju.

Potpisan ugovor o prodaji MDIPredstavnici Vlade i konzorcijuma kojeg čine firme A.T.L. Atlantic Technologies iz Izraela i CPR Impex iz Srbije potpisali su danas ugovor o prodaji 100 odsto kapitala kompanije Montenegro Defence Industry (MDI) po cijeni od 680 hiljada eura.

Iz Tenderske komisije je saopšteno da je pored ugovorene prodajne cijene, obaveza konzorcijuma da u razvoj novih proizvoda, objekte i trajna obrtna sredstva, do kraja godine, uloži dodatnih 400 hiljada eura.

„Konzorcijum se obavezao da sprovede i izuzetno povoljan socijalni program i obezbijedi benefite zaposlenima koji obuhvataju njihovo zadržavanje za period od najmanje tri godine uz poštovanje Kolektivnog ugovora i povećanje prosječne zarade najmanje 20 odsto u ovoj godini, kao i dalje u zavisnosti od rezultata poslovanja“, navodi se u saopštenju.

Benefiti zaposlenima obuhvataju i isplatu bonusa za ostvarenje profita iznad iznosa planiranih poslovnom politikom društva, učešće menadžmenta u upravljanju kompanijom i u raspodjeli profita do iznosa od 60 odsto od ostvarenog profita i prodaju 60 odsto udjela u društvu zaposlenima, po istoj cijeni po kojoj je kupljen udio Vlade.

„Konzorcijum planira da značajno poveća izvoz sredstava naoružanja i vojne opreme proizvedenih u Crnoj Gori i, uz ulaganje u nove proizvodne kapacitete, značajno poveća učešće MDI na svjetskom tržištu“, rekli su iz Tenderske komisije.

A.T.L. Atlantic Technologies je, kako se precizira, kompanija iz Tel Aviva specijalizovana u oblasti odbrambene industrije i usluga vezanih za odbranu i bezbjednost sa filijalama u više zemalja uključujući i članice EU. Glavna orjentacija ATL je saradnja sa vladinim agencijama i Mirovnim misijama Ujedinjenih nacija (UN) u većem broju afričkih zemalja.

ATL ima udio u fabrikama za proizvodnju ultra-lakih bespilotnih letjelica u Izraelu i snajperskih pušaka u Južnoj Africi.

„CPR Impex se u posljednjih deset godina razvio u jednog od vodećih izvoznika naoružanja i vojne opreme u Srbiji, kako iz proizvodnje fabrika vojne industrije Srbije tako i sa stokova Vojske Srbije“, kazali su iz Tenderske komisije.

CPR Impex u svom vlasništvu ima i pogon za remont vojnih oklopnih sredstava Tehnoremont u Temerinu sa 35 zaposlenih i jedina je privatna firma u Srbiji registrovana za proizvodnju i promet naoružanja i vojne opreme.

Prema podacima Privredne Komore Srbije, CPR Impex je među pet najvećih izvoznika na tržište SAD i među 50 vodećih izvoznika u Srbiji.

Kompanija MDI osnovana je 1997. godine i 100 odsto je u vlasništvu Vlade Crne Gore. Njena osnovna djelatnost je pružanje usluga inženjeringa, odnosno upravljanje fabrikama namjenske proizvodnje u Crnoj Gori, kao i spoljnotrgovinski promet naoružanja i vojne opreme veleprodaja, maloprodaja i marketing.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik