Dodjela poduzetničkog Oscara Ernst&Younga prvi put u Hrvatskoj

Bez autora
Mar 04 2015

Najprestižnija svjetska nagrada, svojevrsni globalni Oscar za poduzetnike što ga konzultantsko-revizorska tvrtka Ernst&Young dodjeljuje već 28 godina u 60 najrazvijenijih zemalja koje čine 90% svjetske ekonomije, u Hrvatskoj će se 19. ožujka dodijeliti prvi put. Najuspješniji hrvatski poduzetnici za koje je do 21. studenog lanjske godine bio otvoren natječaj i krase ih poduzetnički duh, inovativnost, strateška usmjerenost, osobni integritet te nezaobilazna financijska uspješnost, odabrani su, doznajemo, prema strogim kriterijima revizorsko-konzultantske tvrtke EY i peteročlanog žirija koji, s iskusnim poslovnim liderom Emilom Tedeschijem iz Atlantic grupe na čelu, čine i poduzetnici Saša Cvetojević i Nenad Bakić, direktorica EBRD-a Vedrana Jelušić Kašić te dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Lajoš Žager.

Dodjela poduzetničkog Oscara Ernst&Younga prvi put u HrvatskojNajprestižnija svjetska nagrada, svojevrsni globalni Oscar za poduzetnike što ga konzultantsko-revizorska tvrtka Ernst&Young dodjeljuje već 28 godina u 60 najrazvijenijih zemalja koje čine 90% svjetske ekonomije, u Hrvatskoj će se 19. ožujka dodijeliti prvi put.

Najuspješniji hrvatski poduzetnici za koje je do 21. studenog lanjske godine bio otvoren natječaj i krase ih poduzetnički duh, inovativnost, strateška usmjerenost, osobni integritet te nezaobilazna financijska uspješnost, odabrani su, doznajemo, prema strogim kriterijima revizorsko-konzultantske tvrtke EY i peteročlanog žirija koji, s iskusnim poslovnim liderom Emilom Tedeschijem iz Atlantic grupe na čelu, čine i poduzetnici Saša Cvetojević i Nenad Bakić, direktorica EBRD-a Vedrana Jelušić Kašić te dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Lajoš Žager. No samo će jedan u Umjetničkoj kući Lauba biti proglašen za “EY Poduzetnika godine”, a potom dobiti priliku prezentirati se i na svjetskoj pozornici u Monte Carlu.

Taj grad je, naime, od 3. do 7. lipnja domaćin 15. dodjele nagrade EY Svjetski poduzetnik godine, a za nju konkuriraju svi nacionalni pobjednici, koji će tamo sudjelovati na panelima i razmjenjivati iskustva s najvećim svjetskim zvijezdama poduzetništva. Za poduzetničkog je Oscara u Monte Carlu svojedobno konkurirao i Finac Mikael Hed, CEO Rovio Entertainmenta i tvorac popularne igrice Angry Birds, a jedan od pobjednika je, podsjetimo, bio i Hamdi Ulukaya iz tvrtke Chobani koja je na američko tržište lansirala najprodavaniji grčki jogurt i danas ostvaruje godišnji prihod veći od 3 milijarde dolara i izvozi ga i u Australiju i Veliku Britaniju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik