Ministar podstiče realizaciju konkursa za dodelu subvencija za razvoj turizma

Bez autora
Mar 04 2015

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić započinje danas obilazak svih lokalnih samouprava sa značajnim turističkim potencijalima, u cilju što bolje realizacije konkursa za dodelu subvencija i dotacija za razvoj turizma, koji je u ponedeljak raspisalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Prve dve destinacije koje će danas posetiti ministar Ljajić su Viminacijum i Tvrđava Golubac. Ukupna vrednost subvencija koje će ministarstvo dodeliti lokalnim samoupravama u Srbiji za razvoj projekata u turizmu, a pre svega turističke infrastrukture iznosi 450 miliona dinara, dok će za promociju turističkih proizvoda i manifestacija biti izdvojeno 137 miliona dinara.

Ministar podstiče realizaciju konkursa za dodelu subvencija za razvoj turizmaPotpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić započinje danas obilazak svih lokalnih samouprava sa značajnim turističkim potencijalima, u cilju što bolje realizacije konkursa za dodelu subvencija i dotacija za razvoj turizma, koji je u ponedeljak raspisalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Prve dve destinacije koje će danas posetiti ministar Ljajić su Viminacijum i Tvrđava Golubac.

Ukupna vrednost subvencija koje će ministarstvo dodeliti lokalnim samoupravama u Srbiji za razvoj projekata u turizmu, a pre svega turističke infrastrukture iznosi 450 miliona dinara, dok će za promociju turističkih proizvoda i manifestacija biti izdvojeno 137 miliona dinara.

Ljajić je istakao da najnoviji podaci ukazuju da je u Srbiji u januaru 2015. godine boravilo 10 odsto više turista, nego u januaru prošle godine.

Broj domaćih turista porastao je za 8 odsto, a stranih turista je za 12 odsto više nego u januaru prošle godine. Ovi podaci su ohrabrujući i mi očekujemo da 2015. godina bude rekordna u svakom pogledu, rekao je Ljajić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik