Gugl pokreće vajrles uslugu

Bez autora
Mar 04 2015

Internet pretraživač Gugl (Google) namerava da razvije sopstvenu bežičnu uslugu, ali manjih razmera od drugih svetski poznatih firmi, najavio je potpredsednik kompanije Sundar Pićai.Prvi korak ka ostvarenju te ideje je da Gugl postane mobilni virtuelni mrežni operater, odnosno MVNO. Reč je o provajderima koji ne poseduju vlastitu infrastrukturu, već je iznajmljuju od mrežnih operatera kao što je T-Mobile, a onda kreiraju vlastite usluge i na taj način učestvuju u tržištu.

Gugl pokreće vajrles usluguAmerički prozvođač mobilnih uređaja Epl prodao je više smartfona od Samsung elektroniksa u četvrtom tromesečju protekle poslovne godine, završenom u oktobru, nadmašivši južnokorejskog konkurenta prvi put od 2011, objavila je istraživačka kompanija Gartner.

Epl je prodao 74,83 miliona komada smartfona "ajfon" širom sveta, uz rast prodaje od 49 odsto tokom tog kvartala, dok je Samsung prodao 73,03 miliona jedinica, što je smanjenje od oko 12 odsto u odnosu na prethodni kvartal.

Uspeh telefona "ajfon 6" i "ajfon 6 plus" podigao je prodaju Epla u prvom tromesečju tekuće poslovne godine, završenom 27. decembra, pa je u posmatranom periodu profit bio 18 milijardi dolara, najveći koji je ikada registrovala neka kompanija, kaže Hauard Silverblat, analitičar agencije za kreditni rejting Standard end Purs.

Samsung je, nasuprot tome, zabeležio peto uzastopno tromesečje pada profita u svom ogranku za mobilne uređaje, preneo je Rojters.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik