Vilhelm: Pregovori o dolasku "Lidla" pri kraju

Bez autora
Mar 05 2015

Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm ocenio je da je šteta i sramota što nijedna nemačka kompanija ne posluje u Čačku i najavio dolazak nekih kompanije, poput "Lidla" u grad na Moravi. Pri kraju su pregovori o dolasku 'Lidla' u Čačak, a još jedna kompanija je zainteresovana da investira u ovaj grad, rekao je Hajnc Vilhelm prilikom posete Čačku i razgovora sa gradskim rukovodstvom. Vilhelm nije precizirao koja nemačka kompanija je zainteresovana za ulaganje. Prema njegovim rečima, grad Čačak treba da pokrene inicijativu da nemački investitori i kompanije dođu i podsetio da postoji Srpsko-nemačko udruženje privrednika. Ambasador je primetio da veliki problem predstavlja činjenica da nije završen Koridor 11, pa se ulagači više okreću Vojvodini, jer je lakši transport robe.

Vilhelm: Pregovori o dolasku "Lidla" pri krajuAmbasador Nemačke Hajnc Vilhelm ocenio je da je šteta i sramota što nijedna nemačka kompanija ne posluje u Čačku i najavio dolazak nekih kompanije, poput "Lidla" u grad na Moravi.

"Pri kraju su pregovori o dolasku 'Lidla' u Čačak, a još jedna kompanija je zainteresovana da investira u ovaj grad", rekao je Hajnc Vilhelm prilikom posete Čačku i razgovora sa gradskim rukovodstvom, prenosi Tanjug.

Vilhelm nije precizirao koja nemačka kompanija je zainteresovana za ulaganje. Prema njegovim rečima, grad Čačak treba da pokrene inicijativu da nemački investitori i kompanije dođu i podsetio da postoji Srpsko-nemačko udruženje privrednika.

Ambasador je primetio da veliki problem predstavlja činjenica da nije završen Koridor 11, pa se ulagači više okreću Vojvodini, jer je lakši transport robe.

Međutim, kako je ocenio, grad ulaže velike napore da privuče investitore.

"Razgovarali smo i o poplavama koje su ostavile velike posledice", rekao je ambasador i izrazio zadovoljstvo jer su neke nemačke kompanije pomogle u sanaciji nakon elementarnih nepogoda koje su zadesile grad na Moravi.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić je izrazio zadovoljstvo zbog posete ambasadora.

"Budući da smo u prethodnom periodu imali razgovore sa brojnim delegacijama, sve zainteresovane smo upoznali sa potencijalima našeg područja i očekujemo da ostvarimo neku saradnju", rekao je Ilić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik