Majkrosoft usvojio međunarodni standard o privatnosti u cloudu

Bez autora
Mar 05 2015

Majkrosoft (Microsoft) je prvi među velikim pružaocima usluga u računarskom oblaku (cloudu)usvojio međunarodni standard o privatnosti,pružajući još jedan razlog korisnicima da mogu sa poverenjem da nastave da koriste ili pređu na Microsoft Cloud.Vest je na blogu Microsoft on the Issues objavio glavni savetnik i Izvršni potpredsednik za pravna i korporativna pitanja u Majkrosoftu, Bred Smit (Brad Smith). Ova vest donosi i potvrdu nezavisnih kontrolora da su Microsoft Azure, Office 365, Dynamics CRM Online i Intune u skladu sa ISO/ IEC 27018 standardom koji je razvila Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) čiji je cilj pružanje jednakog, međunarodnog pristupa pitanju zaštite Informacija za ličnu identifikaciju (Personally Identifiable Information (PII)) na javnom računarskom oblaku (cloudu).

Majkrosoft usvojio međunarodni standard o privatnosti u clouduMajkrosoft (Microsoft) je prvi među velikim pružaocima usluga u računarskom oblaku (cloudu)usvojio međunarodni standard o privatnosti,pružajući još jedan razlog korisnicima da mogu sa poverenjem da nastave da koriste ili pređu na Microsoft Cloud.

Vest je na blogu Microsoft on the Issues objavio glavni savetnik i Izvršni potpredsednik za pravna i korporativna pitanja u Majkrosoftu, Bred Smit (Brad Smith). Ova vest donosi i potvrdu nezavisnih kontrolora da su Microsoft Azure, Office 365, Dynamics CRM Online i Intune u skladu sa ISO/ IEC 27018 standardom koji je razvila Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) čiji je cilj pružanje jednakog, međunarodnog pristupa pitanju zaštite Informacija za ličnu identifikaciju (Personally Identifiable Information (PII)) na javnom računarskom oblaku (cloudu).

Majkrosoft je preduzeo korake kako bi osnažio pitanja privatnosti i usklađenosti zaštite za korisnike cloud usluga. Pre oko godinu dana, Majkrosoft je dobio potvrdu evropskih vlasti za zaštitu podataka da su ugovori sa poslovnim korisnicima u skladu sa klauzulama EU zakona o zaštiti privatnosti kada je reč o međunarodnom transferu podataka. Takođe je kasnije tokom godine Majkrosoft postao prva kompanija koja se priključila Studentskoj inicijativi o privatnosti koju su pokrenuli Forum o budućoj privatnosti i Udruženje softverske i informacione industrije,radi uspostavljanja zajedničkih principa zaštite privatnosti studentskih informacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik