Podrška FIC-a unapređenju poslovne klime u Srbiji

Bez autora
Mar 09 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima Saveta stranih investitora (FIC) o unapređenju poslovne klime u Srbiji, efikasnijoj implementaciji dobrih postojećih zakonskih rešenja, kao i učešću velikih kompanija, članica FIC-a, u aktuelnom procesu privatizacije.Na sastanku je bilo reči i o konkretnim problemima sa kojima se susreću strani investitori, prvenstveno u oblasti finansija, poljoprivrede i inspekcijskog nadzora.

Podrška FIC-a unapređenju poslovne klime u SrbijiPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima Saveta stranih investitora (FIC) o unapređenju poslovne klime u Srbiji, efikasnijoj implementaciji dobrih postojećih zakonskih rešenja, kao i učešću velikih kompanija, članica FIC-a, u aktuelnom procesu privatizacije.

Na sastanku je bilo reči i o konkretnim problemima sa kojima se susreću strani investitori, prvenstveno u oblasti finansija, poljoprivrede i inspekcijskog nadzora.

Dogovorena je koordinacija u rešavanju ovih problema, ali i unapređenje zakonskih rešenja u cilju poboljšanja poslovne klime u Srbiji i to putem donošenja niza novih zakona, kao što su zakon o konverziji, zakon o deviznom poslovanju, zakon o inspekcijskom nadzoru i drugi.

Takođe, obostrano je konstatovano da je neophodno izvršiti i izmene zakonodavstva u oblasti poreske administracije u cilju efikasnijeg poslovanja stranih investitora.

Na sastanku je zaključeno da je u cilju realizacije prethodno dogovorenog neophodno da se jednom mesečno održavaju sastanci predstavnika Saveta stranih investitora i svih resornih ministara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik