Bolja pozicija za investiranje otvaranjem fondova

Bez autora
Mar 11 2015

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija smatra da bi investicioni fondovi bili u boljoj poziciji da ulažu kada bi bili otvoreni i da će tokom javne rasprave o Nacrtu zakona o investicionim fondovima biti pronađeno najbolje rješenje.Tegeltija je rekao da je javnost prilično podijeljena u vezi sa pitanjem njihovog otvaranja i da u ovom trenutku najveći broj društava za upravljanje investicionim fondovima brine samo o svom funkcionisanju, a ne kako će sredstva biti plasirana u privredu.

Bolja pozicija za investiranje otvaranjem fondovaMinistar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija smatra da bi investicioni fondovi bili u boljoj poziciji da ulažu kada bi bili otvoreni i da će tokom javne rasprave o Nacrtu zakona o investicionim fondovima biti pronađeno najbolje rješenje.

Tegeltija je rekao da je javnost prilično podijeljena u vezi sa pitanjem njihovog otvaranja i da u ovom trenutku najveći broj društava za upravljanje investicionim fondovima brine samo o svom funkcionisanju, a ne kako će sredstva biti plasirana u privredu.

"Mi ćemo javnu raspravu o setu reformskih zakona sa posljednje posebne sjednice Narodne skupštine da iskoristimo da bi, prije svega, iznijeli svoje stavove, ali obradićemo i sve prijedloge sa rasprave iz Narodne skupštine", naglasio je Tegeltija.

On je novinarima u Banjaluci rekao da Vlada nije odobrila kredit od 1,9 miliona KM za izgradnju mosta na rijeci Vrbanji u banjalučkom naselju Česma, niti je grad tražio ta sredstva.

 Tegeltija je naveo da odluke o tome šta će se finansirati iz Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske donosi Upravni odbor ove institucije u kojem se, osim premijera i ministara, nalaze načelnici i gradonačelnici i predstavnici UNDP-a.

"Da li će se donijeti odluka o odobravanju sredstava za izgradnju mosta, vidjećemo u nekom budućem vremenu", rekao je Tegeltija, komentarišući izjavu gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića da je nedavno grad dobio ponudu od Vlade, odnosno Upravnog odbora Fonda solidarnosti da preuzme kredit od 1,9 miliona KM za izgradnju mosta preko rijeke Vrbanje na ulazu u naselje Česma, kod Fabrike "Incel".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik