Srpske firme dobrodošle u Egipat

Bez autora
Mar 12 2015

Egipat planira da posle nekoliko nemirnih godina obnovi svoju razorenu privredu. U Egiptu ima mesta i za srpske firme, poručuje ambasadorka te zemlje u Srbiji Menha Mahrus Bakhum. Na Međunarodnoj investicionoj konferenciji, koja će biti održana u Šarm el Šejku, Egipat planira da ponudi 50 projekata vrednih 35 milijardi dolara. Menha Mahrus Bakhum, ambasadorka Egipta, kaže za RTS da je ideja o Međunarodnoj ekonomskoj konferenciji za Egipat potekla od pokojnog saudijskog kralja Abdulaha, što je bilo odmah nakon revolucije 2013. godine, pošto je privreda zemlje već bila u problemima tri godine. Upućeni su pozivi šefovima država i vlada, fondovima i regionalnim organizacijama. Reč je o 50 velikih projekata, od kojih su neki u toku. Neki se odnose na razvoj Sueckog kanala, drugi su planovi velikih kompanija za eksploataciju gasa i nafte na istoku i severu Mediterana. Ima i projekata u oblastima turizma, industrije i sektora usluga, kaže Menha Mahrus Bakhum.

Srpske firme dobrodošle u EgipatEgipat planira da posle nekoliko nemirnih godina obnovi svoju razorenu privredu. U Egiptu ima mesta i za srpske firme, poručuje ambasadorka te zemlje u Srbiji Menha Mahrus Bakhum.

Na Međunarodnoj investicionoj konferenciji, koja će biti održana u Šarm el Šejku, Egipat planira da ponudi 50 projekata vrednih 35 milijardi dolara.

Menha Mahrus Bakhum, ambasadorka Egipta, kaže za RTS da je ideja o Međunarodnoj ekonomskoj konferenciji za Egipat potekla od pokojnog saudijskog kralja Abdulaha, što je bilo odmah nakon revolucije 2013. godine, pošto je privreda zemlje već bila u problemima tri godine.

"Upućeni su pozivi šefovima država i vlada, fondovima i regionalnim organizacijama. Reč je o 50 velikih projekata, od kojih su neki u toku. Neki se odnose na razvoj Sueckog kanala, drugi su planovi velikih kompanija za eksploataciju gasa i nafte na istoku i severu Mediterana. Ima i projekata u oblastima turizma, industrije i sektora usluga", kaže Menha Mahrus Bakhum.

Ambasadorka navodi da mesta za srpske firme u Egiptu ima, i dodaje da je upućen poziv predsedniku Nikoliću.

Navodi da je ideja projekta da državne i privatne kompanije dođu u Egipat. Ambasadorka je izrazila nadu da će u pratnji predsednika Nikolića biti upravo takve kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik