Sankcije za nepoštovanje roka za izdavanje građevinskih dozvola

Bez autora
Mar 17 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas da će opštine koje ne budu primenjivale objedinjenu proceduru izdavanja građevinskih dozvola u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji biti sankcionisane, ali i da će ostati bez investitora.Mihajlović je obišla opštinu Valjevo i razgovarala sa šalterskim službenicima zaduženim za objedinjenu proceduru izdavanja građevinskih dozvola, čija je primena obavezna od 1. marta.

Sankcije za nepoštovanje roka za izdavanje građevinskih dozvolaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas da će opštine koje ne budu primenjivale objedinjenu proceduru izdavanja građevinskih dozvola u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji biti sankcionisane, ali i da će ostati bez investitora.

Mihajlović je obišla opštinu Valjevo i razgovarala sa šalterskim službenicima zaduženim za objedinjenu proceduru izdavanja građevinskih dozvola, čija je primena obavezna od 1. marta.

Ona je tom prilikom navela da je tim Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u prethodne dve nedelje obišao približno 50 lokalnih samouprava, uz napomenu da ima i dobrih i loših primera.

Kao dobre primere je navela Niš, Smederevo, Rumu i Sremsku Mitrovicu, dok objedinjenu proceduru još nisu počeli da primenjuju Leskovac, Dimitrovgrad, Kučevo i Kraljevo.

Prema njenim rečima, predstavnici resornog ministarstva išli su na šaltere u tim opštinama i predstavljali se kao građani ili investitori koji žele da dobiju građevinsku dozvolu, i na taj način utvrdili da u pojedinim opštinama jednostavno ne postoji volja šalterskih službenika da sprovode zakon.

Mihajlović je naglasila da je ovaj mesec ipak ostavljen kao period za uhodavanje, ali i ponovila će nakon toga gradovi i opštine koji ne uvedu objedinjenu proceduru biti sankcionisani.

Ona je najavila i da će već danas na sajtu Ministarstva biti objavljen deo opština koje ne primenjuju zakon.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik