Hotelijeri traže hitnu rekonstrukciju Centra Sava

Bez autora
Mar 18 2015

Udruženje hotelijera i ugostitelja smatra da je neophodna hitna rekonstrukcija kongresnog Centra Sava, te njegovo poveravanje na upravljanje profesionalnom menadžmentu. Centar Sava mora ponovo da postane generator popune hotela i motor hotelskog biznisa, rekli su predstavnici tog udruženja. Ponuda hotela u Beogradu se poslednjih godina, kako ističu, značajno proširila, i zato takve trendove mora da prati povećanje tražnje za hotelskim sobama. Osnovni generator tražnje u hotelskom biznisu je kongresni turizam. Godinama smo svedoci kako najreprezentativniji kongresni kapacitet u regionu propada, a to je Centar Sava, kažu na ovoj adresi. Oni ukazuju da je Sava centar nekada bio komparativna prednost Beograda kao destinacije i jedan od glavnih generatora popunjenosti beogradskih hotela, a da je danas situacija dramatično drugačija.

Hotelijeri traže hitnu rekonstrukciju Centra SavaUdruženje hotelijera i ugostitelja smatra da je neophodna hitna rekonstrukcija kongresnog Centra Sava, te njegovo poveravanje na upravljanje profesionalnom menadžmentu.

"Centar Sava mora ponovo da postane generator popune hotela i motor hotelskog biznisa", rekli su u izjavi Tanjugu predstavnici tog udruženja.

Ponuda hotela u Beogradu se poslednjih godina, kako ističu, značajno proširila, i zato takve trendove mora da prati povećanje tražnje za hotelskim sobama.

"Osnovni generator tražnje u hotelskom biznisu je kongresni turizam. Godinama smo svedoci kako najreprezentativniji kongresni kapacitet u regionu propada, a to je Centar Sava", kažu na ovoj adresi.

Oni ukazuju da je Sava centar nekada bio komparativna prednost Beograda kao destinacije i jedan od glavnih generatora popunjenosti beogradskih hotela, a da je danas situacija dramatično drugačija.

Navode i da je veliki problem nestručno upravljanje poslednjih decenija ovim centrom, gubitak standarda poslovanja, nedostatak edukacije zaposlenih i naravno veliki broj zaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik