Izdvajaće više za osiguranje zaposlenih

Bez autora
Mar 22 2015

Poslodavci u Crnoj Gori će u obračunu zarada zaposlenima za mart morati da primjenjuju izmjene Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, kojima su doprinosi za zdravstveno osiguranje povećani sa 3,8 odsto na 4,3 odsto bruto zarade. Ta izmjena zakona, kako je Vijestima saopšteno iz Ministarstva finansija, objavljena je u Službenom listu 27. februara, a stupila je na snagu narednog dana, što znači da će martovska zarada biti prva na koju se primjenjuje. Taj doprinos pripada grupi poreza i doprinosa na teret poslodavca i zbog njega ne smiju smanjivati zarade zaposlenom, već ga moraju platiti kao svoj trošak. Na prosječnu neto zaradu od oko 480 eura, što je 716 eura bruto, to povećanje od 0,5 odsto iznosi 3,6 eura.

Izdvajaće više za osiguranje zaposlenihPoslodavci u Crnoj Gori će u obračunu zarada zaposlenima za mart morati da primjenjuju izmjene Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, kojima su doprinosi za zdravstveno osiguranje povećani sa 3,8 odsto na 4,3 odsto bruto zarade.

Ta izmjena zakona, kako je Vijestima saopšteno iz Ministarstva finansija, objavljena je u Službenom listu 27. februara, a stupila je na snagu narednog dana, što znači da će martovska zarada biti prva na koju se primjenjuje.

Taj doprinos pripada grupi poreza i doprinosa na teret poslodavca i zbog njega ne smiju smanjivati zarade zaposlenom, već ga moraju platiti kao svoj trošak.

Na prosječnu neto zaradu od oko 480 eura, što je 716 eura bruto, to povećanje od 0,5 odsto iznosi 3,6 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik