Mercator ponovno najavljuje monetizaciju nekretnina

Bez autora
Mar 25 2015

Uprava Mercatora pod vodstvom Tonija Balažiča nakon više od dvije godine priprema se za oživljavanje projekta prodaje i ponovnog najma više desetina trgovačkih centara u Sloveniji. Uskoro će početi birati konzultanta, koji bi im do kraja ove godine pomogao u ovom poslu. Prodajom i ponovnim zakupom imovine u slovenskom trgovcu namjeravaju prikupiti oko 250 milijuna eura, čime će se otplatiti gotovo trećinu svog duga. U kontekstu finansijskog restrukturiranja, obavezali smo se da ćemo nastaviti da ispitujemo mogućnost monetizacije nekretnina. Trenutno, situacija na tržištu kapitala je povoljna za takve projekte, i mi u skladu sa planiranom strategijom i dogovorima provjeramo mogućnsoti izvedbe, potvrdili su u Mercatoru, ali nisu htjeli komentirati detalje.

Mercator ponovno najavljuje monetizaciju nekretninaUprava Mercatora pod vodstvom Tonija Balažiča nakon više od dvije godine priprema se za oživljavanje projekta prodaje i ponovnog najma više desetina trgovačkih centara u Sloveniji.

Uskoro će početi birati konzultanta, koji bi im do kraja ove godine pomogao u ovom poslu, piše ljubljanski Dnevnik.

Prodajom i ponovnim zakupom imovine u slovenskom trgovcu namjeravaju prikupiti oko 250 milijuna eura, čime će se otplatiti gotovo trećinu svog duga.

"U kontekstu finansijskog restrukturiranja, obavezali smo se da ćemo nastaviti da ispitujemo mogućnost monetizacije nekretnina. Trenutno, situacija na tržištu kapitala je povoljna za takve projekte, i mi u skladu sa planiranom strategijom i dogovorima provjeramo mogućnsoti izvedbe", potvrdili su u Mercatoru, ali nisu htjeli komentirati detalje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik