Kolektivni ugovori važni jer štite prava radnika

Bez autora
Mar 25 2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da država i sindikati nisu protivnici i da će Vlada, gde god to zavisi od nje, insistirati na potpisivanju kolektivnih ugovora sa zaposlenima.Vulin je na otvaranju kongresa Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije istakao da se ovaj sindikat izborio za kolektivni ugovor koji važi na teritoriji čitave Srbije, čime se omogućava ostvarivanje istovetnih prava za sve zaposlene u komunalnoj delatnosti, bez obzira na to da li rade u nekoj velikoj, ili maloj i nedovoljno razvijenoj sredini.

Kolektivni ugovori važni jer štite prava radnikaMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da država i sindikati nisu protivnici i da će Vlada, gde god to zavisi od nje, insistirati na potpisivanju kolektivnih ugovora sa zaposlenima.

Vulin je na otvaranju kongresa Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije istakao da se ovaj sindikat izborio za kolektivni ugovor koji važi na teritoriji čitave Srbije, čime se omogućava ostvarivanje istovetnih prava za sve zaposlene u komunalnoj delatnosti, bez obzira na to da li rade u nekoj velikoj, ili maloj i nedovoljno razvijenoj sredini.

Država je na ovaj način pokazala da je iskreno spremna za kolektivno pregovaranje, rekao je on i ukazao na to da je u sektoru socijalne zaštite potpisan kolektivni ugovor za sve zaposlene u toj oblasti.
Ministar je poručio da je država spremna i za kolektivno pregovaranje sa privatnim poslodavcima.

Kongres Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti nastavljen je glasanjem za novog predsednika tog sindikata i predsednika Nadzornog i Statutarnog odbora.

Na početku skupa intonirana je Internacionala, a kongresu su prisustvovali i generalni sekretar Evropske asocijacije sindikata Jozef Krejbih, kao i predstavnici sindikata komunalnih delatnosti iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Republike Srpske i Mađarske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik