Uljanik kupuje MID; radnici: Spašeni smo!

Bez autora
Mar 26 2015

Agonija radnika riječke tvornice "Motori i dizalice" možda se bliži kraju. Pulski Uljanik poslao je ponudu za kupnju toga nekadašnjeg trećemajskog pogona. Konačna odluka bit će donesena za dva tjedna. Radnici su, naravno, zadovoljni jer bi time tvornica opstala. Jer bilo je, podsjetimo: ili stečaj ili likvidacija. Mi smo definitivno spašeni, izbjegli smo stečaj, međutim, to ne znači da sindikat neće imati posla poslije svih onih restrukturiranja u Hrvatskoj, znamo što znači to naše restrukturiranje, kaže Bosiljka Zlojutro, predsjednica SMH za 3. maj Motori i dizalice. Prije dvije godine Uljanik je kupio samo brodogradilište, ne i njegove pomoćne tvrtke. Sada se stvari okreću, možda pod pritiskom. Uljanik je naručio dva motora od Riječana, iskazao im je povjerenje.

Uljanik kupuje MID; radnici: Spašeni smo!Agonija radnika riječke tvornice "Motori i dizalice" možda se bliži kraju. Pulski Uljanik poslao je ponudu za kupnju toga nekadašnjeg trećemajskog pogona.

Konačna odluka bit će donesena za dva tjedna. Radnici su, naravno, zadovoljni jer bi time tvornica opstala. Jer bilo je, podsjetimo: ili stečaj ili likvidacija.

Mi smo definitivno spašeni, izbjegli smo stečaj, međutim, to ne znači da sindikat neće imati posla poslije svih onih restrukturiranja u Hrvatskoj, znamo što znači to naše restrukturiranje, kaže Bosiljka Zlojutro, predsjednica SMH za 3. maj Motori i dizalice.

Prije dvije godine Uljanik je kupio samo brodogradilište, ne i njegove pomoćne tvrtke. Sada se stvari okreću, možda pod pritiskom. Uljanik je naručio dva motora od Riječana, iskazao im je povjerenje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik