Uskoro direktni letovi do SAD

Bez autora
Mar 26 2015

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Vlada danas usvojila tekst Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) o direktnim letovima između dve zemlje. Potpisivanje sporazuma očekuje se uskoro u Beogradu, a u ime Vlade Srbije to će učiniti potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Sporazumom se uređuju uslovi za odvijanje vazdušnog saobraćaja između dve države. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture omogućilo je da nakon gotovo 16 godina nacionalna avio-kompanija prva u regionu bivše Jugoslavije ima direktne prekookeanske letove. Ovaj sporazum je ostvarenje jednog od najznačajnijih ciljeva u razvoju nacionalnog avio-prevoznika i doneće povezivanje privreda dveju zemalja, dodatno zapošljavanje i razvoj aerodromske infrastrukture jer će podstaći izgradnju druge piste i novih putničkih terminala.

Uskoro direktni letovi do SADMinistarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Vlada danas usvojila tekst Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) o direktnim letovima između dve zemlje.

Potpisivanje sporazuma očekuje se uskoro u Beogradu, a u ime Vlade Srbije to će učiniti potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Sporazumom se uređuju uslovi za odvijanje vazdušnog saobraćaja između dve države.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture omogućilo je da nakon gotovo 16 godina nacionalna avio-kompanija prva u regionu bivše Jugoslavije ima direktne prekookeanske letove.

Ovaj sporazum je ostvarenje jednog od najznačajnijih ciljeva u razvoju nacionalnog avio-prevoznika i doneće povezivanje privreda dveju zemalja, dodatno zapošljavanje i razvoj aerodromske infrastrukture jer će podstaći izgradnju druge piste i novih putničkih terminala.

Sporazum će povećati vrednost brenda „Er Srbija“, a Aerodrom „Nikola Tesla“ postaće atraktivan za potencijalne investitore, ali i pravi regionalni centar, što će doprineti značajnom porastu prevoza robe ka Americi, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik