MK grupa: Strateški cilj izlazak na Londonsku berzu

Predsednik MK grupe Miodrag Kostić izjavio je danas da je strateški cilj te kompanije izlazak na Londonsku berzu. MK grupa bi time postala prva srpska kompanija koja je listirana na Londonskoj berzi, što je uspeh koji prevazilazi nacionalne okvire, rekao je Kostić na konferenciji koju su organizovali Londonska berza i Interkapital u britanskoj prestonici. Ističući da bi se listiranjem na Londonskoj berzi "ostvario jedan od najviših dometa", da se MK grupa nadmeće sa najboljim evropskim i svetskim kompanijama, on je podsetio da je ta berza "kolevka savremene tržišne privrede". Među temama kojima su se na konferenciji bavili predstavnici kompanija jugoistočne Evrope bile su održivost i finansiranje visokih stopa rasta, poslovni trendovi i buduća strategija, saradnja kompanija sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), regionalna saradnja u oblastima poljoprivredne i prehrambene industrije, navedeno je u saopštenju.

MK grupa: Strateški cilj izlazak na Londonsku berzuPredsednik MK grupe Miodrag Kostić izjavio je danas da je strateški cilj te kompanije izlazak na Londonsku berzu.

"MK grupa bi time postala prva srpska kompanija koja je listirana na Londonskoj berzi, što je uspeh koji prevazilazi nacionalne okvire", rekao je Kostić na konferenciji koju su organizovali Londonska berza i Interkapital u britanskoj prestonici.

Ističući da bi se listiranjem na Londonskoj berzi "ostvario jedan od najviših dometa", da se MK grupa nadmeće sa najboljim evropskim i svetskim kompanijama, on je podsetio da je ta berza "kolevka savremene tržišne privrede".

Među temama kojima su se na konferenciji bavili predstavnici kompanija jugoistočne Evrope bile su održivost i finansiranje visokih stopa rasta, poslovni trendovi i buduća strategija, saradnja kompanija sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), regionalna saradnja u oblastima poljoprivredne i prehrambene industrije, navedeno je u saopštenju.

Na panelu o finansiranju evropskog rasta, pored Miodraga Kostića, učestvovali su i direktor EBRD-a za Hrvatsku Vedrana Jelušić, član uprave Slovenskog državnog holdinga Mateja Runjak, izvršni direktor Atlantik grupe Zoran Stanković, izvršni finansijski direktor Triglav osiguranja Uroš Ivanc, a moderator konferencije je bio izvršni direktor Interkapitala Ivan Kurtović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik