Grawe osiguranje: Neto dobit povećana 4,7%

Bez autora
Mar 29 2015

Unatoč još jednoj godini obilježenoj negativnim utjecajima iz makroekonomskog i poslovnog okruženja, osiguravajuća kuća Grawe Hrvatska u 2014. godini ostvarila je planove i pozitivan rezultat u svim ključnim segmentima poslovanja, pa je tako i dobit nakon oporezivanja povećana za 4,7 posto u odnosu na godinu ranije, na 42,2 milijuna kuna. Ukupna zaračunata bruto premija Grawea u prošloj je godini iznosila 398,2 milijuna kuna, što je 1,16 posto više u odnosu na premiju iz 2013. godine. Pritom premija iz skupine životnih osiguranja iznosi 246,4 milijuna kuna, što predstavlja rast od 0,18 posto, dok je premija u skupini neživotnih osiguranja rasla za 2,7 posto, na 151,7 milijuna kuna.

Grawe osiguranje: Neto dobit povećana 4,7%Unatoč još jednoj godini obilježenoj negativnim utjecajima iz makroekonomskog i poslovnog okruženja, osiguravajuća kuća Grawe Hrvatska u 2014. godini ostvarila je planove i pozitivan rezultat u svim ključnim segmentima poslovanja, pa je tako i dobit nakon oporezivanja povećana za 4,7 posto u odnosu na godinu ranije, na 42,2 milijuna kuna.

Ukupna zaračunata bruto premija Grawea u prošloj je godini iznosila 398,2 milijuna kuna, što je 1,16 posto više u odnosu na premiju iz 2013. godine. Pritom premija iz skupine životnih osiguranja iznosi 246,4 milijuna kuna, što predstavlja rast od 0,18 posto, dok je premija u skupini neživotnih osiguranja rasla za 2,7 posto, na 151,7 milijuna kuna.

Dok je ukupno hrvatsko tržište obveznih autoosiguranja u prošloj godini ostvarilo pad zaračunate premije od 20,1 posto, iz Grawea ističu kako su ostvarili rast premije od 9,6 posto.

"Planiranjem ulaganja i troškova uspjeli smo povećati dobit, kapital, ali i našu matematičku pričuvu, koja sada iznosi više od 2,2 milijarde kuna. Društvo upravlja likvidnošću na način da u svakom trenutku imamo na raspolaganju dovoljno sredstava da možemo u roku ispuniti sve svoje obveze", komentirao je rezultate poslovanja u prošloj godini predsjednik Uprave Grawe Hrvatska Igor Pureta.

Ujedno je najavio kako će ta osiguravajuća kuća i u 2015. godini "nastaviti zacrtanu strategiju širenja poslovnih aktivnosti i ostvarivati rast u svim vrstama osiguranja i svim kanalima prodaje".

Grawe Hrvatska prvo je međunarodno osiguravajuće društvo u Hrvatskoj, osnovano 1993. pod imenom Prima osiguranje. Na kraju 2014. Grawe Hrvatska je imalo 729 zaposlenika, što je 4 posto više nego 2013., u 59 ureda diljem Hrvatske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik