Mirna ne ide u stečaj, ali Mirna ribolov ide

Bez autora
Mar 29 2015

Agonija Mirne okončana je dogovorom o modelu otplate duga, pa u ponedjeljak na Trgovačkom sudu u Rijeci neće biti uvjeta za otvaranje stečaja, izjavio je Šimo Orešković, predsjednik PPDIV-a. Rješenje za Mirnu dolazi nakon 15 godina agonije i hvala Podravci što je smogla snage da odblokira račun da tvrtka može normalno poslovati, kaže Orešković ističući da će Mirna moći nesmetano nastaviti proizvodnju u pravcu veće produktivnosti i da će korist od toga imati radnici, država, Rovinj te Mirnini vlasnici. Otklanjanje blokade bio je predmet razgovora predstavnika Podravke, te Uprave i NO-a Mirne sa predstavnicima Porezne uprave, te drugim vjerovnicima. No, s druge strane, Mirnu ribolov izgleda čeka stečaj, potvrdio je David Ilijevski. Povukao sam predstečajni prijedlog, a Fina će obustaviti postupak i predložiti stečaj, kaže on. Obustavu je zatražila Mirna, i to zbog obavljanja nedopuštenih plaćanja. No, Ilijevski tvrdi da nema saznanja i da tvrtka nije u posjedu poslovne dokumentacije.

Mirna ne ide u stečaj, ali Mirna ribolov ideAgonija Mirne okončana je dogovorom o modelu otplate duga, pa u ponedjeljak na Trgovačkom sudu u Rijeci neće biti uvjeta za otvaranje stečaja, izjavio je za Poslovni dnevniku Šimo Orešković, predsjednik PPDIV-a.

"Rješenje za Mirnu dolazi nakon 15 godina agonije i hvala Podravci što je smogla snage da odblokira račun da tvrtka može normalno poslovati", kaže Orešković ističući da će Mirna moći nesmetano nastaviti proizvodnju u pravcu veće produktivnosti i da će korist od toga imati radnici, država, Rovinj te Mirnini vlasnici.

Otklanjanje blokade bio je predmet razgovora predstavnika Podravke, te Uprave i NO-a Mirne sa predstavnicima Porezne uprave, te drugim vjerovnicima. No, s druge strane, Mirnu ribolov izgleda čeka stečaj, potvrdio je David Ilijevski. "Povukao sam predstečajni prijedlog, a Fina će obustaviti postupak i predložiti stečaj", kaže on. Obustavu je zatražila Mirna, i to zbog obavljanja nedopuštenih plaćanja. No, Ilijevski tvrdi da nema saznanja i da tvrtka nije u posjedu poslovne dokumentacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik