Razvoj saobraćajne i energetske infrastrukture u regionu

Bez autora
Mar 29 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Italije u Srbiji Đuzepeom Mancom i rukovodiocem Radne grupe za sprovođenje energetskog sporazuma između Srbije i Italije Rafaele Tiskarom o regionalnoj saradnji i unapređenju transportne i energetske infrastrukture u regionu.Na sastanku je ocenjeno da Evropska unija u svojim razvojnim planovima stavlja snažan naglasak na razvoj svih vidova infrastrukture, kako saobraćajne, tako i energetske.

Razvoj saobraćajne i energetske infrastrukture u regionuPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Italije u Srbiji Đuzepeom Mancom i rukovodiocem Radne grupe za sprovođenje energetskog sporazuma između Srbije i Italije Rafaele Tiskarom o regionalnoj saradnji i unapređenju transportne i energetske infrastrukture u regionu.

Na sastanku je ocenjeno da Evropska unija u svojim razvojnim planovima stavlja snažan naglasak na razvoj svih vidova infrastrukture, kako saobraćajne, tako i energetske.

Italija zbog toga sa pažnjom prati aktivnosti Srbije i ostalih zemalja zapadnog Balkana na unapređenju transportne i energetske infrastrukture, koja će čvršće povezati zemlje regiona, ali i region sa Evropskom unijom.

Mihajlović je upoznala sagovornike sa rezultatima neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova i ministara transporta u Prištini, i naglasila da se svi prioritetni projekti na kojima Srbija radi nalaze u osnovnoj transportnoj mreži za zapadni Balkan.

Pored Koridora 10 i Koridora 11, kako je navela, u osnovnu transportnu mrežu uključeni su i autoput Niš–Priština–Tirana–Valona i pruga Kraljevo–Rudnica–Priština–Skoplje, na kojima je, po prvi put, radila zajednička srpska i albanska radna grupa, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik