"Ikea" dobija građevinsku dozvolu u aprilu

Bez autora
Mar 29 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će švedska kompanija "Ikea" u aprilu dobiti lokacijsku i građevinsku dozvolu za izgradnju robne kuće u Beogradu. Mihajlović je u obraćanju novinarima u Privrednoj komori Beograda, gde je otvorila stručni skup „Primena u praksi najnovijih izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji“, navela da se sa ovom kompanijom radi na dodatnim poslovima u vezi sa izgradnjom pomenutog objekta. Ona je precizirala da je reč o poslovima koji se odnose na JP "Putevi Srbije" i Grad Beograd, i podsetila na to da je "Ikea" u protekle četiri godine pokušavala da dobije dozvole za gradnju pet objekata u Srbiji, od kojih su dva planirana u Beogradu. U tome, kako je navela, nije uspela jer nije nađen zajednički jezik sa lokalnim samoupravama i nije prikupljena potrebna dokumentacija.

"Ikea" dobija građevinsku dozvolu u apriluPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će švedska kompanija "Ikea" u aprilu dobiti lokacijsku i građevinsku dozvolu za izgradnju robne kuće u Beogradu.

Mihajlović je u obraćanju novinarima u Privrednoj komori Beograda, gde je otvorila stručni skup „Primena u praksi najnovijih izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji“, navela da se sa ovom kompanijom radi na dodatnim poslovima u vezi sa izgradnjom pomenutog objekta.

Ona je precizirala da je reč o poslovima koji se odnose na JP "Putevi Srbije" i Grad Beograd, i podsetila na to da je "Ikea" u protekle četiri godine pokušavala da dobije dozvole za gradnju pet objekata u Srbiji, od kojih su dva planirana u Beogradu.

U tome, kako je navela, nije uspela jer nije nađen zajednički jezik sa lokalnim samoupravama i nije prikupljena potrebna dokumentacija.

Memorandum sa "Ikeom" potpisan je pre šest meseci, ali je tek sada, promenom Zakona o planiranju i izgradnji, omogućeno da se građevinska dozvola brzo izda, ukazala je Mihajlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik