"Simpo" se vraća na tržišnu utakmicu

Bez autora
Mar 29 2015

Vranjski "Simpo" je polovinom januara ponovo pokrenuo proizvodnju, nakon šestomesečnog zastoja. Država je većinski vlasnik kompanije koja se vraća u tržišnu utakmicu. Na Sajmu u Skoplju nagrađeni su u kategoriji dnevnih boravaka. Nov je program Ipsilon, po mišljenju žirija Sajma nameštaja od ostalih se razlikuje po načinu izrade, kvalitetu i dizajnu. Izrađen je o drveta i furnira. Poklopila su se pozitivna mišljenja stručne javnosti i posetilaca, kaže Jasmina Trajkovska, direktor maloprodaje "Simpa" u Makedoniji. Za dva i po meseca od početka proizvodnje "Simpo" je uspeo da čak 15 novih proizvoda pripremi za skopski Sajam. Osmislio ih je Razvojni centar, a realizovali radnici fabrike nameštaja, tapetarije, dušeka.

"Simpo" se vraća na tržišnu utakmicuVranjski "Simpo" je polovinom januara ponovo pokrenuo proizvodnju, nakon šestomesečnog zastoja. Država je većinski vlasnik kompanije koja se vraća u tržišnu utakmicu. Na Sajmu u Skoplju nagrađeni su u kategoriji dnevnih boravaka.

Nov je program Ipsilon, po mišljenju žirija Sajma nameštaja od ostalih se razlikuje po načinu izrade, kvalitetu i dizajnu. Izrađen je o drveta i furnira.

"Poklopila su se pozitivna mišljenja stručne javnosti i posetilaca", kaže Jasmina Trajkovska, direktor maloprodaje "Simpa" u Makedoniji.

Za dva i po meseca od početka proizvodnje "Simpo" je uspeo da čak 15 novih proizvoda pripremi za skopski Sajam. Osmislio ih je Razvojni centar, a realizovali radnici fabrike nameštaja, tapetarije, dušeka.

"Veći izazov i veća odgovornost, ali moramo da stičemo nova znanja, da se prilagođavamo", kaže radnik Nenad Mitrov.

"Ono što je za nas važno – da smo u delu razvoja radili na kreaciji, inovaciji i unifikaciji određenih proizvoda", rekao je Dragan Mladenović, izvršni direktor proizvodnje.

U Makedoniji "Simpo" ima 11 salona nameštaja. I na njih je uticao prošlogodišnji zastoj u proizvodnji.

Obezbeđen je kontinuitet proizvodnje, promet raste, sa 300.000 dinara dnevno u januaru na oko četiri miliona dinara u martu. I izvoz je veći, pre svega na makedonsko tržište.

Slađan Disić, generalni direktor "Simpa", kaže da postoji poverenje u kompaniju, što daje nadu da se održe na tržištu i opstanu.

Sajam nameštaja u Skoplju traje do nedelje, 29. marta. U 10 hala, na 16.000 kvadrata izlaže 400 proizvođača i trgovaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik