Raspisan konkurs za podsticajna sredstva za reciklere za 2015. godinu

Bez autora
Mar 30 2015

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije raspisalo je danas konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za 2015. godinu za reciklere i proizvođače kesa. U saopštenju ovog ministarstva navodi se da se na konkurs mogu prijaviti operateri postrojenja za ponovnu upotrebu i iskorišćavanje otpada kao sekundarne sirovine ili za dobijanje energije, kao i proizvođači kesa "tregerica" za višestruku upotrebu debljine veće od 20 mikrona. Podsticajna sredstva biće dodeljena iz budžeta za 2016. godinu. Konkursom je predviđeno da se za ponovnu upotrebu i korišćenje otpadne gume kao sekundarne sirovine dobija 18.390 dinara po toni, a za tretman otpadnih guma radi dobijanja energije 3.606 dinara. Za ponovno korišćenje i reciklažu otpadnih ulja kao sekundarne sirovine dobijaće se deset dinara po kilogramu, dok će se za tretman otpadnih ulja radi dobijanja energije dobijati pet dinara po kilogramu, osim za otpadna jestiva ulja.

Raspisan konkurs za podsticajna sredstva za reciklere za 2015. godinuMinistarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije raspisalo je danas konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za 2015. godinu za reciklere i proizvođače kesa.

U saopštenju ovog ministarstva navodi se da se na konkurs mogu prijaviti operateri postrojenja za ponovnu upotrebu i iskorišćavanje otpada kao sekundarne sirovine ili za dobijanje energije, kao i proizvođači kesa "tregerica" za višestruku upotrebu debljine veće od 20 mikrona.

Podsticajna sredstva biće dodeljena iz budžeta za 2016. godinu.

Konkursom je predviđeno da se za ponovnu upotrebu i korišćenje otpadne gume kao sekundarne sirovine dobija 18.390 dinara po toni, a za tretman otpadnih guma radi dobijanja energije 3.606 dinara.

Za ponovno korišćenje i reciklažu otpadnih ulja kao sekundarne sirovine dobijaće se deset dinara po kilogramu, dok će se za tretman otpadnih ulja radi dobijanja energije dobijati pet dinara po kilogramu, osim za otpadna jestiva ulja.

Za ponovnu upotrebu i reciklažu otpadnih startera, akumulatora, industrijskih baterija i akumulatora predviđeno je 14,5 dinara po kilogramu, a za korišćenje i reciklažu otpadnih prenosnih akumulatora ili startera 145,5 dinara po kilogramu.

Proizvođači kesa "tregerica" za višestruku upotrebu debljine veće od 20 mikrona dobijaće 6.010 dinara po toni, a za one koje sadrže biorazgradive aditive podsticaj će iznositi 8.414 dinara po toni.

Za ponovnu upotrebu i reciklažu otpadne električne i elektronske opreme kao sekundarne sirovine, u zavisnosti od tipa uređaja, podsticajna sredstva biće od 13 do 108 dinara po kilogramu.

Prijave za konkurs primaju se do 31. januara 2016. godine, a svi zainteresovani uslove konkursa mogu pogledati na zvaničnom sajtu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik