"Sosijete ženeral" u programu stambenog kreditiranja vojnih lica

Bez autora
Mar 30 2015

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić i predsednik Izvršnog odbora banke "Sosijete ženeral" Frederik Kuen potpisali su danas Ugovor o realizaciji programa dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica za 2015. godinu. Gašić je na ceremoniji potpisivanja ovog dokumenta u zgradi Generalštaba objasnio da se na ovaj način pripadnicima Vojske Srbije omogućava da uzmu kredite za kupovinu stanova po najpovoljnijim uslovima. Prema njegovim rečima, broj vojnih lica koja su na listi čekanja za stanove smanjen je 2,5 puta tokom prethodne dve godine, što je odličan rezultat, ali on mora biti još bolji. Ministar je izrazio očekivanje da će i druge komercijalne banke u Srbiji slediti primer "Sosijete ženeral" i da će se uključiti u program stambenog kreditiranja vojnih lica.

"Sosijete ženeral" u programu stambenog kreditiranja vojnih licaMinistar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić i predsednik Izvršnog odbora banke "Sosijete ženeral" Frederik Kuen potpisali su danas Ugovor o realizaciji programa dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica za 2015. godinu.

Gašić je na ceremoniji potpisivanja ovog dokumenta u zgradi Generalštaba objasnio da se na ovaj način pripadnicima Vojske Srbije omogućava da uzmu kredite za kupovinu stanova po najpovoljnijim uslovima.

Prema njegovim rečima, broj vojnih lica koja su na listi čekanja za stanove smanjen je 2,5 puta tokom prethodne dve godine, što je odličan rezultat, ali on mora biti još bolji.

Ministar je izrazio očekivanje da će i druge komercijalne banke u Srbiji slediti primer "Sosijete ženeral" i da će se uključiti u program stambenog kreditiranja vojnih lica.

Kuen je ocenio da je ugovor koji je danas potpisan od velikog značaja za pripadnike Vojske Srbije koji još nisu rešili stambeno pitanje.

U saradnji s Ministarstvom odbrane uspeli smo da uslove kreditiranja učinimo izuzetno povoljnim, naveo je on i precizirao da je rok otplate do 360 meseci, kamatna stopa je šestomesečni euribor uvećan za 3,5 odsto, dok se do 25 odsto učešća izdvaja iz budžeta Srbije.

Kuen je podsetio na to da je ova banka do sada odobrila približno 45 miliona evra za stambene kredite za vojna lica.

Ministarstvo odbrane osnovalo je 2014. godine Budžetski fond za finansiranje stambenih potreba zaposlenih u tom resoru, iz kojeg se obezbeđuju sredstva za deo kredita u iznosu od 14 do 25 odsto vrednosti kredita.

Kroz Program dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica do danas je stambeno pitanje rešilo 1.783 oficira i podoficira Vojske Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik