Japan donirao 150 ekoloških vozila Vladi Srbije

Bez autora
Mar 30 2015

Ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki uručio je danas predsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću ključeve 150 ekoloških automobila, koje je Vlada Japana donirala kao podršku unapređenju zaštite životne sredine i smanjenju troškova Vlade Srbije.Vučić je tom prilikom naveo da su donirana 22 hibridna vozila marke "leksus", 11 "tojota prius" i 117 vozila "mazda 3", koja koriste čisti dizel, a čija ukupna vrednost iznosi približno 3,5 miliona evra. On je preneo da postoji zainteresovanost japanskih proizvođača za Srbiju kao investicionu destinaciju kada je reč o proizvodnji komponenti za automobile, uz podsećanje na to da je naša zemlja ponudila najpovoljnije uslove u ovom delu Evrope.

Japan donirao 150 ekoloških vozila Vladi SrbijeAmbasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki uručio je danas predsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću ključeve 150 ekoloških automobila, koje je Vlada Japana donirala kao podršku unapređenju zaštite životne sredine i smanjenju troškova Vlade Srbije.

Vučić je tom prilikom naveo da su donirana 22 hibridna vozila marke "leksus", 11 "tojota prius" i 117 vozila "mazda 3", koja koriste čisti dizel, a čija ukupna vrednost iznosi približno 3,5 miliona evra.

On je preneo da postoji zainteresovanost japanskih proizvođača za Srbiju kao investicionu destinaciju kada je reč o proizvodnji komponenti za automobile, uz podsećanje na to da je naša zemlja ponudila najpovoljnije uslove u ovom delu Evrope.

Premijer je izrazio uverenje da će Srbija i Japan unaprediti ekonomsku saradnju, kao i da će naša zemlja naučiti još mnogo toga od Japana.

Vučić je istovremeno saopštio da je za prodaju izdvojeno 1.537 službenih automobila koji će 9. aprila moći da budu kupljeni po nižoj ceni, i izrazio očekivanje da će uskoro još 500 službenih vozila biti ponuđeno za prodaju.

On je uputio poziv građanima da 4. i 5. aprila pogledaju pomenuta službena vozila, koja će 9. aprila moći da se kupe po 40 odsto nižoj ceni.

Kuroki je rekao da su svi japanski automobili koji su donirani Vladi Srbije opremljeni naprednom tehnologijom u cilju smanjenja emisije ugljen-dioksida i očuvanja životne sredine.

On je objasnio da pomenuta vozila smanjuju troškove održavanja i potrošnje goriva, i izrazio nadu da će ova donacija doprineti poboljšanju svesti o zaštiti životne sredine i promovisanju korišćenja ekoloških vozila.

Japan je 2003. godine donirao Srbiji i 93 autobusa za gradski prevoz, podsetio je ambasador i izrazio zadovoljstvo načinom njihovog održavanja.

Nadam se da će i ova vozila biti korišćena efikasno i da će postati još jedan simbol prijateljstva dveju zemalja, poručio je Kuroki i saopštio da ukupan iznos japanske pomoći Srbiji od 1999. godine, uključujući i ovu donaciju, iznosi približno 460 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik