Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora, Niš

Bez autora
Apr 02 2015

Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora održava se u Nišu od 2. do 4. aprila 2015. godine u hali SC “Čair”. Organizator sajma je Turistička organizacija Niša.Sajam turizma i aktivnog odmora svake godine okuplja sve veći broj izlagača i predstavlja pravo mesto koje ključnim subjektima iz sveta turizma pruža priliku da uspostave nove kontakte, razmene ideje i stvore uslove za nove poslovne projekte. Prošlogodišnji Sajam turizma u Nišu održan je u dobroj poslovnoj atmosferi i sjajnom duhu, a svoju ponudu predstavilo je 118 učesnika iz zemlje i regiona.

Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora, NišMeđunarodni sajam turizma i aktivnog odmora održava se u Nišu od 2. do 4. aprila 2015. godine u hali SC “Čair”. Organizator sajma je Turistička organizacija Niša.

Sajam turizma i aktivnog odmora svake godine okuplja sve veći broj izlagača i predstavlja pravo mesto koje ključnim subjektima iz sveta turizma pruža priliku da uspostave nove kontakte, razmene ideje i stvore uslove za nove poslovne projekte. Prošlogodišnji Sajam turizma u Nišu održan je u dobroj poslovnoj atmosferi i sjajnom duhu, a svoju ponudu predstavilo je 118 učesnika iz zemlje i regiona.

Aktivni odmor postaje sve popularniji vid turizma u svetu i u Srbiji. Upravo zato je veliki deo izlagačkog prostora namenjen prezentaciji klubova i udruženja koji se bave aktivnim odmorom i ekstremnim sportovima iz cele Srbije. Posetiocima će biti prezentovani različiti programi iz ove oblasti : planinske ture i trke u Srbiji, regate, rafting, džip safari, paraglajding letovi, speleologija, ronjenje, planinski biciklizam, slobodno penjanje itd.

Posetioci Sajma će takođe imati priliku i da izaberu aranžmane turističkih agencija za predstojeću letnju sezonu po specijalnim sajamskim popustima, da se upoznaju sa turističkom ponudom Mađarske, Grčke, Republike Srpske i Crne Gore i da pronađu idealan odmor u nekoj od banja i turističkih destinacija u Srbiji.

U okviru 16. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora u Nišu, 3. aprila 2015. biće organizovana 2. Konferencija o avanturističkom turizmu i aktivnom odmoru u prirodi sa temom – „Razvoj i unapređenje avanturizma u Srbiji i regionu kroz upravljanje projektima, organizaciju tura i događaja i zaštita životne sredine“.

Ove godine na konferenciji će biti predstavljeni programi iz oblasti planinskog trčanja, planinarenja, speleologije, posmatranja ptica, biće prezentovani dobri primeri uspešno realizovanih projekata, lokalni projekti, planinska trka „Sokolov put“ u Nišu, kampanja Turističke organizacije Srbije o aktivnom odmoru u Srbiji, kao i višegodišnje iskustvo iz ove oblasti koje će prezentovati – Gergana Nikolova iz „Adventure Travel Trade Association“ iz Bugarske i Jack Delf iz organizacije USAID i „Western Balkans Geoturism Network“.

Organizatori konferencije su Turistička organizacija Niša i Turistička organizacija Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik