Vlada KS-a dala garancije: BH gas ukinuo redukcije

Bez autora
Mar 30 2015

BH Gas obustavio je reducirani režim isporuke prirodnog gasa za Kanton Sarajevo, nakon sastanka predstavnika kompanije sa novoizabranim premijerom Vlade KS-arajevo, saopćeno je iz BH gasa. Na sastanku smo dobili garancije da će pitanje rješavanja duga KJKP Sarajevogasa prema BH gasu biti jedno od prioritetnih pitanja Vlade KS-a.S obzirom na to da je prepoznata ozbiljnost i posvećenost rješavanju aktuelnog problema duga za potrošeni gas od novoizabranog premijera i Vlade KS-a, dogovoreno je da se redukcija isporuke gasa u ovom trenutku stavi van snage.

Vlada KS-a dala garancije: BH gas ukinuo redukcijeBH Gas obustavio je reducirani režim isporuke prirodnog gasa za Kanton Sarajevo, nakon sastanka predstavnika kompanije sa novoizabranim premijerom Vlade KS-arajevo, saopćeno je iz BH gasa.

- Na sastanku smo dobili garancije da će pitanje rješavanja duga KJKP Sarajevogasa prema BH gasu biti jedno od prioritetnih pitanja Vlade KS-a.

S obzirom na to da je prepoznata ozbiljnost i posvećenost rješavanju aktuelnog problema duga za potrošeni gas od novoizabranog premijera i Vlade KS-a, dogovoreno je da se redukcija isporuke gasa u ovom trenutku stavi van snage.

BH gas je obezbijedio normalnu isporuka gasa za KS i na taj način je pomogao novoj Vladi da u lakšem ambijentu ponudi adekvatno rješavanje nagomilanih dugovanja za gas.

Napominjemo da dug KJKP Sarajevogasa prema BH gasu iznosi 57,5 miliona KM, te da još uvijek nije ispoštovana obaveza izmirivanja duga od 32 miliona KM do 31. marta 2015. godine, a u skladu sa dinamikom koju su ranije predložili Sarajevogas i Vlada KS-a, saopćeno je iz BH gasa.

BH gas očekuje da će nova Vlada KS-a ispoštovati predloženu dinamiku plaćanja i najkasnije do 6. aprila izmiriti saldo duga od 7,5 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik