Potpisan Ugovor za radove na završetku Sarajevske obilaznice

Bez autora
Mar 30 2015

Direktor JP Ceste FBiH Filip Vujeva danas je u Sarajevu s predstavnicima konzorcija koji čine Euro-Asfalt i ŽGP potpisao Ugovor za radove na završetku Sarajevske obilaznice, Lot 2, dionica Butila - Briješće - Stup. Radovi na dionici dugoj oko četiri kilometra obuhvataju izgradnju vijadukta Briješće, završetak kolovoza, izgradnju rondoa Briješće, signalizaciju, opremu, rasvjetu i instalacije te izgradnju ceste izvan trase. Vujeva je rekao da su riješeni svi problemi vezani za eksproprijaciju zemljišta na trasi koji su dugo pratili taj projekt i da su sada stečeni svi potrebni uvjeti za početak realizacije. Direktor Euro-Asfalta Hamed Ramić rekao je da je rok za završetak radova 11 mjeseci a da će se potruditi da se to desi i prije februara naredne godine te da će biti angažirano 250 do 300 radnika.

Potpisan Ugovor za radove na završetku Sarajevske obilazniceDirektor JP Ceste FBiH Filip Vujeva danas je u Sarajevu s predstavnicima konzorcija koji čine Euro-Asfalt i ŽGP potpisao Ugovor za radove na završetku Sarajevske obilaznice, Lot 2, dionica Butila - Briješće - Stup.

Radovi na dionici dugoj oko četiri kilometra obuhvataju izgradnju vijadukta Briješće, završetak kolovoza, izgradnju rondoa Briješće, signalizaciju, opremu, rasvjetu i instalacije te izgradnju ceste izvan trase.

Vujeva je rekao da su riješeni svi problemi vezani za eksproprijaciju zemljišta na trasi koji su dugo pratili taj projekt i da su sada stečeni svi potrebni uvjeti za početak realizacije.

Direktor Euro-Asfalta Hamed Ramić rekao je da je rok za završetak radova 11 mjeseci a da će se potruditi da se to desi i prije februara naredne godine te da će biti angažirano 250 do 300 radnika.

Potpisivanju ugovora pristvovao je i ministar prometa i komunikacija FBiH Enver Bijedić koji je istakao da će okončanjem ovog projekta Sarajevo s tri strane biti povezano na autocestu čime će biti smanjene svakodnevne gužve.

Vrijednost ugovora je 23,3 miliona KM koji su osigurani iz kreditnih sredstava Evropske investicijske banke i OPEC fonda za međunarodni razvoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik