Volvo se vraća na tržište SAD

Bez autora
Mar 30 2015

Automobilska kompanija Volvo, u vlasništvu kineskog DŽilija, uložiće 500 miliona dolara u gradnju prve fabrike u Sjedinjenim Američkim Državama. Ta investicija je deo nastojanja da se podstakne prodaja koja je u protekloj deceniji znatno oslabila.Fabrika u SAD bi trebalo da počne da radi 2018. godine i da proizvodi vozila koja će imati iste karakteristike kao sportski automobil Volvoa tip XC90, navodi se u saopštenju kompanije, čije je sedište u švedskom gradu Geteborgu.

Volvo se vraća na tržište SADAutomobilska kompanija Volvo, u vlasništvu kineskog DŽilija, uložiće 500 miliona dolara u gradnju prve fabrike u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ta investicija je deo nastojanja da se podstakne prodaja koja je u protekloj deceniji znatno oslabila.

"Fabrika u SAD bi trebalo da počne da radi 2018. godine i da proizvodi vozila koja će imati iste karakteristike kao sportski automobil Volvoa tip XC90", navodi se u saopštenju kompanije, čije je sedište u švedskom gradu Geteborgu, a prenosi njujorška novinska agencija Blumberg.

"Sjedinjene Države su apsolutno ključni deo naše globalne transformacije. Današnje saopštenje je očigledan dokaz da Volvo želi da ostane u SAD", izjavio je izvršni direktor kompanije, Hakan Semjuelson.

Kako prenosi Blumberg, buduća fabrika Volvoa u SAD biće peta fabrika te kompanije u svetu, pored dve u Evropi i dve u Kini.

Kompanija Volvo, koju je 2010. godine preuzela kineska kompanija DŽili, želi da poveća prodaju u SAD gde je prošle godine prodala 56.000 vozila, upola manje u odnosu na rekord iz 2004. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik