Heineken šalje novu ponudu za Pivovarnu Laško

Bez autora
Mar 31 2015

Nizozemski Heineken šalje novu ponudu za Pivovarnu Laško. Ovoga se puta ponuda odnosi samo na otkup dionica, ali ne i na dokapitalizaciju. U prvom krugu, Heinekenova ponuda nije bila među dvije najbolje. Laško nas još uvijek zanima, poručuju u Heinekenu. Heineken ima dugu tradiciju kupnje jakih lokalnih pivovarskih brendova, te je već prisutan u regiji gdje ima makedonsku Pivaru Skopje, srbijansku Pivar MB, austrijski Brau Union, zatim pivovare Krušovice i Drinks Union u Češkoj, te poljsku pivovaru Zywiec. Za kupnju najmanje 44,68 posto dionica u ljubljanskom Unionu i celjskoj pivovari Laško vlasnici zahtijevaju i dokapitalizaciju u visini najmanje 75 milijuna eura.

Heineken šalje novu ponudu za Pivovarnu LaškoNizozemski Heineken šalje novu ponudu za Pivovarnu Laško, doznaju Finance.

Ovoga se puta ponuda odnosi samo na otkup dionica, ali ne i na dokapitalizaciju. U prvom krugu, Heinekenova ponuda nije bila među dvije najbolje.

- Laško nas još uvijek zanima, poručuju u Heinekenu.

Heineken ima dugu tradiciju kupnje jakih lokalnih pivovarskih brendova, te je već prisutan u regiji gdje ima makedonsku Pivaru Skopje, srbijansku Pivar MB, austrijski Brau Union, zatim pivovare Krušovice i Drinks Union u Češkoj, te poljsku pivovaru Zywiec.

Za kupnju najmanje 44,68 posto dionica u ljubljanskom Unionu i celjskoj pivovari Laško vlasnici zahtijevaju i dokapitalizaciju u visini najmanje 75 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik