"Raiffeisen banka" već 11. put izabrana za najbolju u BiH

Bez autora
Mar 31 2015

Već jedanaesti put, "Raiffeisen banka" proglašena je najboljom u Bosni i Hercegovini. Ovu titulu dodijelio joj je renomirani poslovni magazin "Global Finance" u svom izboru najbolje banke na tržištima u razvoju u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Kriteriji za dodjelu ove nagrade uključivali su rast aktive, profitabilnost, strateške odnose, usluge za klijente, konkurentne cijene te inovativne proizvode. Ova nagrada je snažan motivacioni faktor za unaprjeđenje našeg poslovanja u budućnosti a ista je također i potvrda ispravnosti našeg poslovnog modela u čijem je fokusu klijent i njegove potrebe. Iako je iza nas ekonomski veoma izazovna godina, pogotovo uzimajući u obzir poplave koje su zadesile ovu zemlju i region, "Raiffeisen banka" zadržala je svoju poslovnu stabilnost i tržišnu poziciju. Također, u 2014. godini prvi smo na ovom tržištu ponudili uslugu faktoringa za pravna lica, uveli POS uređaje za prihvat kartica putem kojih je moguće vršiti beskontaktno plaćanje, kao i beskontaktne kartice koje omogućavaju brže i sigurnije plaćanje, kazao je Karlheinz Dobnigg, direktor ove banke u našoj zemlji.

"Raiffeisen banka" već 11. put izabrana za najbolju u BiHVeć jedanaesti put, "Raiffeisen banka" proglašena je najboljom u Bosni i Hercegovini.

Ovu titulu dodijelio joj je renomirani poslovni magazin "Global Finance" u svom izboru najbolje banke na tržištima u razvoju u Srednjoj i Istočnoj Evropi.

Kriteriji za dodjelu ove nagrade uključivali su rast aktive, profitabilnost, strateške odnose, usluge za klijente, konkurentne cijene te inovativne proizvode.

- Ova nagrada je snažan motivacioni faktor za unaprjeđenje našeg poslovanja u budućnosti a ista je također i potvrda ispravnosti našeg poslovnog modela u čijem je fokusu klijent i njegove potrebe. Iako je iza nas ekonomski veoma izazovna godina, pogotovo uzimajući u obzir poplave koje su zadesile ovu zemlju i region, "Raiffeisen banka" zadržala je svoju poslovnu stabilnost i tržišnu poziciju. Također, u 2014. godini prvi smo na ovom tržištu ponudili uslugu faktoringa za pravna lica, uveli POS uređaje za prihvat kartica putem kojih je moguće vršiti beskontaktno plaćanje, kao i beskontaktne kartice koje omogućavaju brže i sigurnije plaćanje -  kazao je Karlheinz Dobnigg, direktor ove banke u našoj zemlji te dodao da uvijek nastoje slijediti tržišne trendove, unaprijediti svoju ponudu te biti drugačiji i inovativniji.

Magazin "Global Finance" više od 20 godina bira banke s najboljim rezultatima na tržištima u razvoju, a njihov izvještaj obuhvata najbolje banke u Centralnoj i Istočnoj Evropi, Latinskoj Americi, Azijsko – pacifičkom regionu, zatim na Srednjem Istoku te u Africi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik