Povećati konkurentnost domaće poljoprivrede

Bez autora
Mar 31 2015

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković istakla je danas da je glavni cilj Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja Srbije do 2024. godine rast poljoprivredne proizvodnje i razvoj ruralnih područja. Bogosavljević-Bošković je, predstavljajući ovu strategiju u Palati Srbija, navela da je ona, između ostalog, usmerena i na stabilnost dohotka proizvođača, unapređenje konkurentnosti i zaustavljanje procesa nestajanja sela. Ona je ukazala na to da je u pitanju važan strateški dokument kojim su definisane glavne smernice razvoja i prioriteti u sektoru poljoprivrede u narednih deset godina. Prema njenim rečima, Srbija je zacrtala izuzetno važne ciljeve za poljoprivredu, kao i za tehničko-tehnološko unapređenje ovog sektora. Reč je, kako je objasnila, o krovnom dokumentu koji je osnova za izradu nacionalnih programa poljoprivrede i ruralnog razvoja koji će sadržati konkretne mere za dostizanje strategijom zacrtanih ciljeva.

Povećati konkurentnost domaće poljoprivredeMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković istakla je danas da je glavni cilj Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja Srbije do 2024. godine rast poljoprivredne proizvodnje i razvoj ruralnih područja.

Bogosavljević-Bošković je, predstavljajući ovu strategiju u Palati Srbija, navela da je ona, između ostalog, usmerena i na stabilnost dohotka proizvođača, unapređenje konkurentnosti i zaustavljanje procesa nestajanja sela.

Ona je ukazala na to da je u pitanju važan strateški dokument kojim su definisane glavne smernice razvoja i prioriteti u sektoru poljoprivrede u narednih deset godina.

Prema njenim rečima, Srbija je zacrtala izuzetno važne ciljeve za poljoprivredu, kao i za tehničko-tehnološko unapređenje ovog sektora.

Reč je, kako je objasnila, o krovnom dokumentu koji je osnova za izradu nacionalnih programa poljoprivrede i ruralnog razvoja koji će sadržati konkretne mere za dostizanje strategijom zacrtanih ciljeva.

Bogosavljević-Bošković je izrazila zahvalnost učesnicima u izradi ove strategije, kao i donatorskim organizacijama koje su pomogle u tom procesu.

Ona je ujedno ukazala na to da je na putu ka EU važno da se obezbedi kvalitet i kontinuitet u poljoprivrednoj proizvodnji kako bi naša zemlja mogla da ravnopravno učestvuje u tržišnoj utakmici sa evropskim poljoprivrednicma.

U predstavljanju pomenute strategije učestvovali su i ambasadori Francuske i Nemačke u Srbiji, Kristin Moro i Hajnc Vilhelm, kao i zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik