Kako do funkcionalne i moderne web stranice?

Bez autora
Mar 31 2015

U vremenu vladavine interneta jako je važno biti online.U usporedbi sa drugim sredstvima javnog informiranja, promocija putem interneta može biti daleko opsežnija i dugotrajnija, te dostupna na svim mjestima gdje postoji pristup internetu. Ključan alat promocije i ogledalo kompanije je zasigurno Web stranica. Potencijalni klijenti svakodnevno istražuju internet, i vjeruju informacijama koje tamo pronađu. Internet im je omogućio da jednostavno saznaju sve o Vašoj kompaniji, a ukoliko ne raspolažete sa reprezentativnom web stranicom vrlo je moguće da ćete proći nezapaženo. Mnogobrojna istraživanja velikih svjetskih korporacija su pokazala i dokazala isplativost ulaganja u kreiranje i redizajn web stranica.

Kako do funkcionalne i moderne web stranice?U vremenu vladavine interneta jako je važno biti online.U usporedbi sa drugim sredstvima javnog informiranja, promocija putem interneta može biti daleko opsežnija i dugotrajnija, te dostupna na svim mjestima gdje postoji pristup internetu. Ključan alat promocije i ogledalo kompanije je zasigurno Web stranica.

Potencijalni klijenti svakodnevno istražuju internet, i vjeruju informacijama koje tamo pronađu. Internet im je omogućio da jednostavno saznaju sve o Vašoj kompaniji, a ukoliko ne raspolažete sa reprezentativnom web stranicom vrlo je moguće da ćete proći nezapaženo. Mnogobrojna istraživanja velikih svjetskih korporacija su pokazala i dokazala isplativost ulaganja u kreiranje i redizajn web stranica.

Zašto je dobro ulagati u web stranice?

• Predstavljate svoju kompaniju i usluge
• Dostupni ste potencijalnim klijentima 24 sata svaki dan u sedmici
• Možete promijeniti mjesto poslovanja, svoj broj telefona, ili čak promijeniti radno vrijeme, ali adresa web stranice se ne mijenja, uvijek je dostupna za klijente
• Web stranice vam pomažu da predstavite svoje poslovanje na širem tržištu
• Profesionalna i vjerodostojna slika kompanije
• Web stranica je vaša online brošura ili katalog koji se može promijeniti ili ažurirati u bilo koje vrijeme i sve to mnogo jeftinije i brže od print materijala.

Kojim online alatima i servisima?

Izrada jedne ozbiljne a opet interesantne web stranice, sastoji se od nekoliko cjelina, kao što su programiranje, grafika i dizajn, te nam je potreban niz alata, odnosno paket alata koji funkcioniraju kao jedna cjelina. Za kreiranje stranice pomoću profesionalnih servisa kao što su Joomla, Drupal i WordPress, potrebno je opsežno predznanje o web tehnologijama i programiranju. Upravo zbog toga su pravljena jednostavnija rješenja koja ne zahtijevaju posebno poznavanje web tehnologija, a omogućavaju jednako kvalitetno kreiranje web stranice. Neka od tih rješenja su Oxxy, Wix, Yolate servis mojWeb(jedini na našem jeziku). Predstavljaju sveobuhvatno rješenje za kreiranje funkcionalnih i profesionalnih web stranica. Uz Drag & Drop sistem i opcije za uređivanje svih elemenata, bez potrebe za tehničkim znanjem, na jednostavan i zabavan način možete napraviti svoju stranicu. Prilagodljivi servisiza sve web pretraživače, fleksibilni i nude sve što je potrebno da brzo kreirate potpuno funkcionalnu web stranicu u samo nekoliko minuta.

Prije kreiranja web stranice bitno je da jasno definišemo cilj,  i šta očekujemo od ove vrste marketinga. Ukoliko želimo izraditi jednostavnu web stranicu trebamo staviti naglasak na funkcionalnost i jednostavnost korištenja alata, dok u suprotnom treba odmah odabrati napredan program. Kako god odabrali, kroz određeni vremenski period moguće je samo primjetiti napredak u poslovanju i razvoju djelatnosti. Pregledna i zanimljiva web stranica može itekako promovisati kompaniju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik