Nastavak izgradnje Žeželjevog mosta

Bez autora
Apr 05 2015

Pokrajinska vlada je spremna i finansijski sposobna da nastavi sa finansiranjem izgradnje Žeželjevog mosta preko Dunava kod Novog Sada, i to je jasno i nedvosmisleno pokazala usvajanjem dva modela rešenja koji su predloženi Ministarstvu građevine i Železnicama Srbije kao investitoru.Međutim, do danas nismo dobili nikakav odgovor na naše predloge, a radovi na izgradnji i dalje stoje, izjavio je danas prilikom obilaska gradilišta tog mosta potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški, koji je ujedno i jedan od članova koje je Pokrajinska vlada delegirala u radnu grupu za izgradnju Žeželjevog mosta.

Nastavak izgradnje Žeželjevog mostaPokrajinska vlada je spremna i finansijski sposobna da nastavi sa finansiranjem izgradnje Žeželjevog mosta preko Dunava kod Novog Sada, i to je jasno i nedvosmisleno pokazala usvajanjem dva modela rešenja koji su predloženi Ministarstvu građevine i Železnicama Srbije kao investitoru. Međutim, do danas nismo dobili nikakav odgovor na naše predloge, a radovi na izgradnji i dalje stoje, izjavio je danas prilikom obilaska gradilišta tog mosta potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški, koji je ujedno i jedan od članova koje je Pokrajinska vlada delegirala u radnu grupu za izgradnju Žeželjevog mosta.

Bogaroški je dodao da je Pokrajinska vlada spremna i na svako drugo rešenje koje bi omogućilo nastavak radova na izgradnji mosta, jer je prevashodno u interesu građana Novog Sada i pokrajine Vojvodine da most bude što pre završen, ali i u interesu cele države Srbije i regiona.

Nadam se da će se pronaći snage, volje i razumevenja, pre svega od strane Ministarstva građevine i Železnica Srbije kao investitora, da se ovaj proces odblokira, jer je nedopustivo da radovi na izgradnji stoje već godinu dana, rekao je potpredsednik Bogaroški i dodao da administrativne zapreke ne smeju i ne mogu da budu razlog zašto se most ne završava.

Bogaroški je podsetio da je Pokrajina kao finansijer do sada uložila 587 miliona dinara u izgradnju Žeželjevog mosta i naglasio da je spremna da radove finansira do završetka mosta. Dodao je i da je Pokrajina 30. decembra uplatila 97 miliona dinara po osnovu nepredviđenih radova, na osnovu zaključka Vlade Srbije, te da je spremna da plati još dva miliona evra mimo onoga što je ugovoreno u osnovnom ugovoru.

U ponedeljak imamo sastanak sa članovim Evropske unije i Ministarstva građevine i Železnica Srbije i nadam se da ćemo na tom sastanku dobiti rešenje, metodologiju i uputstvo kako i kome da prebacimo novac, koji smo rezervisali po preporuci Vlade Srbije kako bi se radovi nastavili, kazao je potpredsednik Bogaroški.

Gradilište novog Žeželjevog mosta obišli su danas i pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković i zamenica pokrajinskog sekretara za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Sanja Čiplić.

Inače, na današnji dan pre 16 godina u NATO bombardovanju porušen je Most slobode, a uskoro će biti i 10 godina kako je taj most obnovljen. S druge strane, za 20 dana će biti 16 godina kako je srušen Žeželjev most, a radovi na izgradnji tog mosta stoje već godinu dana i još nisu blizu završetka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik