Mali: Očekujem da što pre počne eksproprijacija

Bez autora
Apr 08 2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da očekuje da će se, sa usvajanjem posebnog zakona u Skupštini Srbije o projektu "Beograd na vodi", krenuti sa eksproprijacijom koja će trajati tri ili četiri meseca. Sva zakonska procedura ispoštovana.Siniša Mali je u parlamentu rekao da je, kada je reč o tom projektu, sva zakonska procedura ispoštovana, kao i da je leks specijalis u skladu sa Ustavom. Zakon omogućava da se proces eksproprijacije što pre sprovede na tom području. Što pre krenemo sa eksproprijacijom, pre ćemo zaposliti ljude i pre će tih 3,5 milijarde evra doći u Srbiju...

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da očekuje da će se, sa usvajanjem posebnog zakona u Skupštini Srbije o projektu "Beograd na vodi", krenuti sa eksproprijacijom koja će trajati tri ili četiri meseca. Sva zakonska procedura ispoštovana, poručuje Mali.

Siniša Mali je u parlamentu rekao da je, kada je reč o tom projektu, sva zakonska procedura ispoštovana, kao i da je leks specijalis u skladu sa Ustavom, prenosi Tanjug.

"Zakon omogućava da se proces eksproprijacije što pre sprovede na tom području. Što pre krenemo sa eksproprijacijom, pre ćemo zaposliti ljude i pre će tih 3,5 milijarde evra doći u Srbiju", istakao je Mali.

"Izuzetno sam ponosan na ovaj projekat i ponosan sam i na način na koji se rasprava odvija u Skupštini Srbije. Ono što je najvažnije je da su poslanici uvideli ekonomski značaj ovog projekta, ne samo za Beograd, nego i za celu Srbiju", naveo je Mali.

Napominje da će investicija od 3,5 milijarde evra pokrnuti domaću građevinsku industriju i sve ostale prateće industrije, proizvodnju građevinskog materijala, zanatlije kao i sve one koji će raditi na ovom projektu u narednih 10 do 15 godina.

"Ovo je najvažnija vest za Srbiju, najvažnija vest za Beograd s obzirom na to da sa ovim projektom pokrećemo rast bruto društvenog proizvoda, zapošljavamo našu radnu snagu", istakao je gradonačelnik.

Govoreći o troškovima raseljavanja, Mali je rekao da su oni bili zanemarljivi, s obzirom na to da su građani, kao i preduzeća koja su tamo bila, izabrali da sami sruši svoje objekte.

"To je nekoliko miliona dinara za ono što smo dobili, a dobili smo 179 objekata koje smo uklonili, ostalo je još sedamdesetak i kada se završi stvorićemo uslove za prvu fazu", objasnio je Mali.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik