Prezentiran projekat Sarajevo Tower, vrijedan 100 miliona KM

Bez autora
Apr 08 2015

Kompanije Smart Invest i Ans Drive u sarajevskom naselju Pofalići uskoro će početi sa gradnjom najviše stambene zgrade u Sarajevu, naziva Sarajevo Tower. Zgrada će biti locirana na zemljištu u krugu bivše fabrike Vaso Miskin - Crni. Na 26 spratova i tri podzemne etaže će biti smješten pravi mali grad u kojem će građani moći zadovoljiti sve svoje potrebe. Tri podzemne etaže na kojima će biti smješteno oko 650 parking mjesta garant su da problema sa parkingom ovdje neće biti. Pored podzemnih garaža predviđen je i određeni broj vanjskih parking mjesta što nam govori da se o ovom segmentu itekako brinulo. Na prve tri nadzemne etaže (prizemlje, prvi i drugi sprat) stanari Sarajevo Towera, ali i ostali posjetioci će imati priliku da bez izlaska iz zgrade zadovolje svoje potrebe za shopingom, ali i ostalim potrebama iz uslužne djelatnosti. Na prva tri sprata će biti smješten moderan tržni centar sa sadržajima koji će zadovoljiti i najprobirljivije, kazao je Elvedin Mahmutović, izvršni direktor Smart Investa.

Prezentiran projekat Sarajevo Tower, vrijedan 100 miliona KMKompanije Smart Invest i Ans Drive u sarajevskom naselju Pofalići uskoro će početi sa gradnjom najviše stambene zgrade u Sarajevu, naziva Sarajevo Tower.

Zgrada će biti locirana na zemljištu u krugu bivše fabrike Vaso Miskin - Crni.

- Na 26 spratova i tri podzemne etaže će biti smješten pravi mali grad u kojem će građani moći zadovoljiti sve svoje potrebe. Tri podzemne etaže na kojima će biti smješteno oko 650 parking mjesta garant su da problema sa parkingom ovdje neće biti. Pored podzemnih garaža predviđen je i određeni broj vanjskih parking mjesta što nam govori da se o ovom segmentu itekako brinulo. Na prve tri nadzemne etaže (prizemlje, prvi i drugi sprat) stanari Sarajevo Towera, ali i ostali posjetioci će imati priliku da bez izlaska iz zgrade zadovolje svoje potrebe za shopingom, ali i ostalim potrebama iz uslužne djelatnosti. Na prva tri sprata će biti smješten moderan tržni centar sa sadržajima koji će zadovoljiti i najprobirljivije, kazao je Elvedin Mahmutović, izvršni direktor Smart Investa.

Investicija je, kako je kazao Mahmutović, vrijedna oko 100 miliona KM, koju će bosanskohercegovački Ans Drive podijeliti sa kuvajtskom kompanijom Smart Invest.

Generalni direktor Ans Drivea Asmir Dževlan istakao je kako je ovo prvi projekt u BiH u kojem neka privatna kompanija ulaže sa nekom stranom.

- Sarajevo Tower će biti smješten na 76.000 hiljada kvadratnih metara i veoma će pomijeniti izgled naselja Pofalići, ali i cijelog grada. Gradnja bi trebala početi uskoro, a rok za završetak radova je 24 mjeseca, istakao je Dževlan, te dodao kako će uskoro početi i prodaja stanova, a zainteresovanih im, kako je kazao, ne fali.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik