Odobreno oko 2,38 milijardi eura kredita

Bez autora
Apr 13 2015

Ukupno odobreni krediti na kraju februara iznosili su oko 2,38 milijardi eura, 0,8 odsto više nego u januaru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG). U odnosu na februar prošle godine, ukupno je odobreno 1,6 odsto manje kredita, navodi se u novom Biltenu CBCG. Odnos između kredita i depozita u februaru je bio niži nego u istom mjesecu prošle godine, pa je na jedan euro uložen u banke dolazilo 1,03 eura kredita. Banke su po osnovu kredita najviše potraživale od privrede i stanovništva, 76,8 odsto. Ukupni depoziti na kraju februara su na mjesečnom nivou pali 0,7 odsto na oko 2,3 milijarde eura. U odnosu na isti mjesec prošle godine, depoziti bilježe rast od 9,2 odsto. Oročeni depoziti činili su 55,4 odsto ukupnih, a oni po viđenju 44,5 odsto. Preostalih 0,1 odsto odnosilo se na sredstva na "escrow" računu.

Odobreno oko 2,38 milijardi eura kreditaUkupno odobreni krediti na kraju februara iznosili su oko 2,38 milijardi eura, 0,8 odsto više nego u januaru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

U odnosu na februar prošle godine, ukupno je odobreno 1,6 odsto manje kredita, navodi se u novom Biltenu CBCG.

Odnos između kredita i depozita u februaru je bio niži nego u istom mjesecu prošle godine, pa je na jedan euro uložen u banke dolazilo 1,03 eura kredita.

Banke su po osnovu kredita najviše potraživale od privrede i stanovništva, 76,8 odsto.

Ukupni depoziti na kraju februara su na mjesečnom nivou pali 0,7 odsto na oko 2,3 milijarde eura. U odnosu na isti mjesec prošle godine, depoziti bilježe rast od 9,2 odsto.

Oročeni depoziti činili su 55,4 odsto ukupnih, a oni po viđenju 44,5 odsto. Preostalih 0,1 odsto odnosilo se na sredstva na "escrow" računu.

U strukturi oročenih depozita najveće učešće imali su oni ročnosti od jedne do tri godine, 47,3 odsto. Depoziti ročnosti od tri mjeseca do jedne godine činili su 40,8 odsto.

Ukupni depoziti stanovništva na kraju februara iznosili su oko 1,34 milijarde eura, što je 0,1 odsto više nego u januaru, dok su u poređenju sa istim mjesecom prošle godine porasli osam odsto.

U ročnoj strukturi depozita stanovništva, oročeni su činili 64,5 odsto, a oni po viđenju 35,5 odsto. Na sredstva na "escrow" računu odnosio se neznatan dio.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik