Mostarski sajam: Dodjeljena prizanja najboljim vinarima

Bez autora
Apr 15 2015

U sklopu 18. međunarodnog sajma gospodarstva "Mostar 2015.", danas su sudionicima podsajamske manifestacije Vina i vinogradarske opreme dodijeljena priznanja za najbolja vina. Ove godine na Mostarski sajam pristiglo je stotinjak uzoraka vina iz BiH i regije.Ukupni šampion ovogodišnjem sajma je vino Traminac - ledena berba Erdutskih vinograda koje je osvojilo 90 bodova. Ujedno je to vino šampion grupe mirnih slatkih, predikatnih i desertnih vina.

Mostarski sajam: Dodjeljena prizanja najboljim vinarimaU sklopu 18. međunarodnog sajma gospodarstva "Mostar 2015.", danas su sudionicima podsajamske manifestacije Vina i vinogradarske opreme dodijeljena priznanja za najbolja vina.

Ove godine na Mostarski sajam pristiglo je stotinjak uzoraka vina iz BiH i regije.

Ukupni šampion ovogodišnjem sajma je vino Traminac - ledena berba Erdutskih vinograda koje je osvojilo 90 bodova. Ujedno je to vino šampion grupe mirnih slatkih, predikatnih i desertnih vina.

Pobjednik u kategoriji žilavke je Kameno vino Vinarije Čitluk. Vino iste vinarije odnijelo je pobjedu i u kategoriji blatine s vinom Blatina de Broto.

U kategoriji ostala crna vina zlatnu medalju također je osvojila Vinarija Čitluk s vinom Vranac Barrique, a šampion u kategoriji bijeli mirnih vina, bez Žilavke, je vino Pošip korčulanske vinarije Nerica.

Priznanja najboljim vinarima uručili su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije Donko Jović, dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Bruno Bojić te direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik