Pokretanje proizvodnje jedini izlaz za RMU "Kamengrad"

Bez autora
Apr 16 2015

Na inicijativu načelnika Općine Sanski Most Mustafe Avdagića i stečajnog upravitelja Rudnika mrkog uglja (RMU) „Kamengrad“ Nijaza Dervišića, u srijedu je u Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u Mostaru održan radni sastanak. Sastanku su prisustvovali i pomoćnik federalnog ministara za rudarstvo Sakib Slijepčević, ministar privrede Unsko-sanskog kantona (USK) Vid Šantić, njegov pomoćnik Himzo Mulahalilović i predstavnici povjerilaca. Razgovaralo se o ponovnom pokretanju proizvodnje u RMU „Kamengrad“', dobijanju koncesije i isplati potraživanja prema povjeriocima. Zaključeno je da je ponovno pokretanje proizvodnje jedini način da se izmire obaveze prema povjeriocima. Po riječima stečajnog upravitelja Dervišića, trenutna potraživanja iznose više od 10 miliona KM, a ukupna vrijednost imovine rudnika je znatno manja i njenom prodajom se ne bi izmirile sve obaveze.

Pokretanje proizvodnje jedini izlaz za RMU "Kamengrad"Na inicijativu načelnika Općine Sanski Most Mustafe Avdagića i stečajnog upravitelja Rudnika mrkog uglja (RMU) „Kamengrad“ Nijaza Dervišića, u srijedu je u Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u Mostaru održan radni sastanak.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik federalnog ministara za rudarstvo Sakib Slijepčević, ministar privrede Unsko-sanskog kantona (USK) Vid Šantić, njegov pomoćnik Himzo Mulahalilović i predstavnici povjerilaca.

Razgovaralo se o ponovnom pokretanju proizvodnje u RMU „Kamengrad“', dobijanju koncesije i isplati potraživanja prema povjeriocima. Zaključeno je da je ponovno pokretanje proizvodnje jedini način da se izmire obaveze prema povjeriocima.

Po riječima stečajnog upravitelja Dervišića, trenutna potraživanja iznose više od  10 miliona KM, a ukupna vrijednost imovine rudnika je znatno manja i njenom prodajom se ne bi izmirile sve obaveze.

Konačnu odluku o pokretanju proizvodnje ili likvidaciji poduzeća sa prodajom imovine će dati Skupština povjerilaca na prijedlog stečajnog upravitelja 24. aprila na ispitno-izvještajnom ročištu zakazanom na sudu u Bihaću.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik