Otvoren javni poziv za projekte u programu Omladinske banke

Bez autora
Apr 16 2015

Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata u programu Omladinske banke otvoren je do 15. maja. Koordinator Omladinske banke Novi Grad Ljiljana Grab rekla je da su procedure ove godine promijenjene i da projekat može da predloži neformalna grupa mladih od deset članova starosti od 18 do 30 godina, dok je ranije bilo predviđeno da grupa broji pet članova od 15 do 30 godina.Iznos sredstava koja mogu biti odobrena ostaje isti - minimalno 500 KM i maksimalno 2.000 KM, dok 50 odsto sredstva za projekat treba da obezbijede učesnici, s tim da to ne mora biti novac, rekla je Grabova.

Otvoren javni poziv za projekte u programu Omladinske bankeJavni poziv za podnošenje prijedloga projekata u programu Omladinske banke otvoren je do 15. maja.

Koordinator Omladinske banke Novi Grad Ljiljana Grab rekla je da su procedure ove godine promijenjene i da projekat može da predloži neformalna grupa mladih od deset članova starosti od 18 do 30 godina, dok je ranije bilo predviđeno da grupa broji pet članova od 15 do 30 godina.

"Iznos sredstava koja mogu biti odobrena ostaje isti - minimalno 500 KM i maksimalno 2.000 KM, dok 50 odsto sredstva za projekat treba da obezbijede učesnici, s tim da to ne mora biti novac", rekla je Grabova.

Ona kaže da je promjena i u izboru projekta, koji su do sada radili članovi Odbora Omladinske banke prvo u predselekciji, a zatim tokom intervjua.

"Ove godine biće održan inovacijski turnir, gdje će mentori voditi predlagače projekata kroz njihove aplikacije i na kraju dana biće odabrani projekti koji će biti realizovani", rekla je Grabova.

Ona je navela da je Fondacija "Mozaik", koja realizuje projekat Omladinske banke u 31 opštini u BiH, ove godine proširila područje djelovanja.

"Učesnici inovacijskog turnira, kada bude završen proces provođenja projekta, imaju pravo učešća na završnom turniru za dobijanje bespovratnih sredstava za pokretanje vlastitog biznisa u iznosu od 40.000 KM, i to pola iznosa u novcu, a pola je donacija Fondacije 'Mozaik' kroz stručnu podršku", kaže Grabova.

Ona je navela da je na području opštine Novi Grad od 2010. godine u programu Omladinske banke realizovano 96 projekata vrijednosti 300.000 KM.

Prema njenim riječima, Omladinska banka Novi Grad najuspješnija je u BiH u protekle tri godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik