Počela distribucija regresiranog dizela

Bez autora
Apr 16 2015

Na terenu je danas operativno počela distribucija regresiranog dizel-goriva za proljećne i jesenje radove u poljoprivredi, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.Odobrena je kupovina ukupno 10.904.791 litara regresiranog dizel-goriva po maloprodajnoj cijeni koja se fiksno umanjuje za 0,60 KM po litru, na osnovu čega je planiran regres u iznosu od 6.542.875 KM. Prema informacijama iz resornog Ministarstva, u distribuciji učestvuje 29 ovlašćenih distributera sa ukupno 194 maloprodajna objekta/benzinske pumpe.

Počela distribucija regresiranog dizelaNa terenu je danas operativno počela distribucija regresiranog dizel-goriva za proljećne i jesenje radove u poljoprivredi, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Odobrena je kupovina ukupno 10.904.791 litara regresiranog dizel-goriva po maloprodajnoj cijeni koja se fiksno umanjuje za 0,60 KM po litru, na osnovu čega je planiran regres u iznosu od 6.542.875 KM.

Prema informacijama iz resornog Ministarstva, u distribuciji učestvuje 29 ovlašćenih distributera sa ukupno 194 maloprodajna objekta/benzinske pumpe.

Obračunom od 15. aprila ukupno je obuhvaćeno 26.537 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, od čega je odobreno preuzimanje regresiranog dizel-goriva za 23.775 gazdinstava.

Određen broj korisnika blokiran je zbog neizmirenih dospjelih obaveza evidentiranih u Registru dužnika resornog ministarstva, dok je manji broj korisnika odbijen jer im je obračunom odobrena ukupna količina ispod propisanog minimuma od 10 litara.

Iz resornog ministarstva napominju da je procedura za kupovinu rergesiranog dizel- goriva identična prošlogodišnjoj, s tim da ove godine neće biti prekida u prodaji tokom ljeta, već se prodaja nastavlja u kontinuitetu do 15. novembra.

Korisnici regresiranog dizel goriva treba da preuzmu protokolisan zahtjev u nadležnim administrativnim službama opština i gradova, a zatim uz neovjerenu kopiju lične karte, odnosno kopiju JIB-a za poslovne subjekte, podnose zahtjev kod jednog od ovlašćenih distributera po vlastitom izboru.

Korisnici do kraja distribucije mogu kupovati regresirano dizel-gorivo isključivo kod distributera kod kojeg su podnijeli zahtjev prilikom prve kupovine.

Spiskovi odobrenih korisnika sa pripadajućim količinama regresiranog dizel-goriva, kao i spiskovi ovlašćenih distributera i benzinskih pumpi objavljeni su na zvaničnoj internet stranici Ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik