Potpisan ugovor o kogeneracijskoj elektrani na biomasu u Sisku

Bez autora
Apr 16 2015

Hrvatska elektroprivreda (HEP) u Sisku je s predstavnicima konzorcija izvođača radova, u kojem su Đuro Đaković Holding i nizozemski HOST, potpisala ugovor o izgradnji kogeneracijske elektrane na šumsku biomasu BE-TO Sisak, ukupne vrijednosti 18,95 milijuna eura. Kogeneracijska elektrana (za proizvodnju električne i toplinske energije) BE-TO Sisak bit će snage 2 megavata (MW) električne i 10 MW toplinske energije. Gradnja će, kako je najavljeno, početi u jesen ove godine, a rok gradnje je 24 mjeseca. Uz izgradnju elektrane na biomasu u Sisku, predviđena je i izgradnja novog vrelovoda gradske toplinske mreže, čime će se osjetno poboljšati opskrba više tisuća sisačkih stanova i drugih objekata toplinskom energijom, uz mogućnost širenja mreže. S istim je konzorcijem HEP prošli tjedan potpisao i ugovor za izgradnju kogeneracijske elektrane na biomasu BE-TO Osijek.

Potpisan ugovor o kogeneracijskoj elektrani na biomasu u SiskuHrvatska elektroprivreda (HEP) u Sisku je s predstavnicima konzorcija izvođača radova, u kojem su Đuro Đaković Holding i nizozemski HOST, potpisala ugovor o izgradnji kogeneracijske elektrane na šumsku biomasu BE-TO Sisak, ukupne vrijednosti 18,95 milijuna eura.

Kogeneracijska elektrana (za proizvodnju električne i toplinske energije) BE-TO Sisak bit će snage 2 megavata (MW) električne i 10 MW toplinske energije. Gradnja će, kako je najavljeno, početi u jesen ove godine, a rok gradnje je 24 mjeseca.

Uz izgradnju elektrane na biomasu u Sisku, predviđena je i izgradnja novog vrelovoda gradske toplinske mreže, čime će se osjetno poboljšati opskrba više tisuća sisačkih stanova i drugih objekata toplinskom energijom, uz mogućnost širenja mreže.

S istim je konzorcijem HEP prošli tjedan potpisao i ugovor za izgradnju kogeneracijske elektrane na biomasu BE-TO Osijek.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik