U Vojvodini 200 novih preduzetničkih radnji i preduzeća

Bez autora
Apr 16 2015

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova obezbedio je sredstva za otvaranje 200 novih preduzetničkih radnji i preduzeća.Pokretanje sopstvenog biznisa nezaposlenih subvencionišemo iznosom od 160.000,00 dinara, tako da smo danas odobrili sredstva u visini od 32 miliona dinara. U narednom periodu će biti mogućnosti za još 600 subvencija za nezaposlene koji žele da sopstvenim znanjem i preduzetničkim idejama pokrenu posao, s obzirom da je konkurs za samozapšljavanje još u toku, kazao je potpredsednik Pokrajinske vlade i resorni sekretar Miroslav Vasin.

U Vojvodini 200 novih preduzetničkih radnji i preduzećaPokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova obezbedio je sredstva za otvaranje 200 novih preduzetničkih radnji i preduzeća.

„Pokretanje sopstvenog biznisa nezaposlenih subvencionišemo iznosom od 160.000,00 dinara, tako da smo danas odobrili sredstva u visini od 32 miliona dinara. U narednom periodu će biti mogućnosti za još 600 subvencija za nezaposlene koji žele da sopstvenim znanjem i preduzetničkim idejama pokrenu posao, s obzirom da je konkurs za samozapšljavanje još u toku“, kazao je potpredsednik Pokrajinske vlade i resorni sekretar Miroslav Vasin.

„Zainteresovanost za samozapošljavanje je veoma velika, što pokazuje da su napori pokrajinske administracije da različitim programima i obukama podstakne preduzetničku kulturu i inicijativu dali rezultata,“ rekao je pokrajinski sekretar Miroslav Vasin i dodao da će neka od ovih novih preduzetničkih radnji biti otvorena i zahvaljujući prekvalifikacijama i dokvalifikacijama koje nezaposleni u AP Vojvodini mogu besplatno da pohađaju u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u Novom Sadu, koji je Pokrajinska vlada otvorila 2012. godine po evropskom modelu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik