Saradnja sa kineskom kompanijom na izgradnji nove luke u Beogradu

Bez autora
Apr 19 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i osnivač kompanije "Čajna envajronmental enerdži holdings" Bili Ngok potpisali su juče u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju i saradnji između Srbije i te kompanije. Memorandum predviđa zajednički rad na projektu izgradnje i korišćenja luke kod mosta “Mihajlo Pupin“, na levoj obali Dunava, polazeći od zajedničke izrade studije izvodljivosti za taj projekat. U slučaju da studija izvodljivosti bude pozitivna, dve strane će razmotriti načine dalje saradnje na realizaciji ovog projekta – projektovanje, izgradnju, opremanje i korišćenje luke, uključujući i model finansiranja. Ovaj memorandum je potpisan u okviru zajedničkih aktivnosti kompanija iz dve zemlje na realizaciji najavljenog kineskog interesa za saradnju na takozvanom ekonomskom pojasu kopnenog dela “puta svile“.

Saradnja sa kineskom kompanijom na izgradnji nove luke u BeograduPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i osnivač kompanije "Čajna envajronmental enerdži holdings" Bili Ngok potpisali su juče u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju i saradnji između Srbije i te kompanije.

Memorandum predviđa zajednički rad na projektu izgradnje i korišćenja luke kod mosta “Mihajlo Pupin“, na levoj obali Dunava, polazeći od zajedničke izrade studije izvodljivosti za taj projekat.

U slučaju da studija izvodljivosti bude pozitivna, dve strane će razmotriti načine dalje saradnje na realizaciji ovog projekta – projektovanje, izgradnju, opremanje i korišćenje luke, uključujući i model finansiranja.

Ovaj memorandum je potpisan u okviru zajedničkih aktivnosti kompanija iz dve zemlje na realizaciji najavljenog kineskog interesa za saradnju na takozvanom ekonomskom pojasu kopnenog dela “puta svile“.

Dokument nije ekskluzivnog karaktera i za očekivati je da se pokaže interes i drugih kineskih firmi za stvaranje multimodalnih saobraćajnih čvorova, uključujući luke, industrijske zone i slične objekte, na srpskom delu Dunava, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik