Šukalo: U Banjaluci "buknuo" dentalni turizam

Bez autora
Apr 21 2015

U Banjaluci je "buknuo" takozavni dentalni turizam za šta su najzaslužniji vrsni banjalučki stomatolozi, izjavio je Srni samostalni stručni saradnik u banjalučkoj Turističkoj organizaciji Mladen Šukalo. Sve češći su gosti iz inostranstva, za sada najviše iz Slovenije, koji spas za svoje oboljele ili oštećene zube traže kod banjalučkih stomatologa.Računica je jasna - u Banjaluci je cijena zubarske usluge najmanje dvostruko jeftinija od one u Evropi. Razliku u cijeni preporođeni gosti iskoriste za upoznavanje banjalučkih turističkih čari, rekao je Šukalo na Međunarodnom poslovnom sajmu turizma "Vorkšop -VTP 2015", koji je danas počeo u Novom Sadu, a posvećen je medicinskom turizmu.

Šukalo: U Banjaluci »buknuo« dentalni turizamU Banjaluci je "buknuo" takozavni dentalni turizam za šta su najzaslužniji vrsni banjalučki stomatolozi, izjavio je Srni samostalni stručni saradnik u banjalučkoj Turističkoj organizaciji Mladen Šukalo.

"Sve češći su gosti iz inostranstva, za sada najviše iz Slovenije, koji spas za svoje oboljele ili oštećene zube traže kod banjalučkih stomatologa. Računica je jasna - u Banjaluci je cijena zubarske usluge najmanje dvostruko jeftinija od one u Evropi. Razliku u cijeni preporođeni gosti iskoriste za upoznavanje banjalučkih turističkih čari", rekao je Šukalo na Međunarodnom poslovnom sajmu turizma "Vorkšop -VTP 2015", koji je danas počeo u Novom Sadu, a posvećen je medicinskom turizmu.

On je dodao da su uz zubarske ordinacije počeli da "niču" i komforni pansioni za "dento-turiste". "Jasno je da se kvalitetna zubarska usluga ne može dobiti za dan, pa banjalučki stomatolozi uz ordinacije sve češće otvaraju komforne pansione u kojim gosti odsjednu, dok ne obave posao", kaže Šukalo.

Osim banjalučke Turističke organizacije, na ovogodišnjem "Vorkšopu" turističku ponudu predstavlja i Hotel "Fortuna" iz Banjaluke.

Na dvodnevnoj manifestaciji "Vorkšop VTP 2015" učestvuju predstavnici 100 turističkih kompanija iz 10 evropskih zemalja.

Ova turistička manifestacija održava se u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, a organizator je kompanija "Turistička prizma" iz Novog Sada.

Osnovni cilj "Vorkšopa" je intenziviranje saradnje između turističkih industrija u regionu, kao i pravljenje pogodne atmosfere za budući razvoj i stvaranje novih proizvoda i usluga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik