Vlada u RS osniva dobrovoljni penzioni fond za štednju novca

Bez autora
Apr 21 2015

Vlada Republike Srpske pokrenula je inicijativu za osnivanje dobrovoljnog penzionog fonda u RS, u koji bi građani mogli ulagati novac, umjesto u banke.Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar finasija Zoran Tegeltija razgovarali su danas tim povodom i sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Skupne pokojninske družbe iz Slovenije te Penzijskog rezervnog fonda Republike Srpske (PREF), saopćeno je iz Vlade RS.

Vlada u RS osniva dobrovoljni penzioni fond za štednju novcaVlada Republike Srpske pokrenula je inicijativu za osnivanje dobrovoljnog penzionog fonda u RS, u koji bi građani mogli ulagati novac, umjesto u banke, piše bh. novinska agencija Patria.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar finasija Zoran Tegeltija razgovarali su danas tim povodom i sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Skupne pokojninske družbe iz Slovenije te Penzijskog rezervnog fonda Republike Srpske (PREF), saopćeno je iz Vlade RS.

Na sastanku je razgovarano o uspostavljanju dobrovoljnog penzionog fonda u RS ali i društva koje bi upravljalo tim fondom.

Uz Penzioni rezervni fond Republike Srpske, suosnivači Društva za upravljanje dobrovoljnim penzionim fondom bili bi Evropske banke za obnovu i razvoj i Skupne pokojninske družbe iz Slovenije.

Iz Vlade je saopćeno kako će osnivanjem ovakvog fonda građanima biti omogućeno da dodatno štede kako bi pored redovne penzije primali i penziju iz dobrovoljnog penzionog fonda, a najveći efekat imat će osiguranici koji od početka radnog staža počnu sa uplatama, prenosi NAP.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik