Otvoren poslovni sajam medicinskog turizma

Bez autora
Apr 21 2015

Turizam je privredna grana koja je u stalnom porastu, a spoj zdravstva i turističke delatnosti je od velikog značaja za povezivanje regiona i struke, istakao je danas potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, na otvaranju poslovnog sajma turizma "Workshop - WTP 2015", u sklopu kog se odvija i konferencija medicinskog turizma Jugoistočne Evrope "MedTravel", na Novosadskom sajmu.Ovi poslovni događaji okupljaju oko 100 kompanija iz 10 zemalja koje će nastojati da iskustva sa poslovnih susreta primene u sopstvenoj praksi zarad unapređenja poslovne politike i privredne klime u svom regionu.

Otvoren poslovni sajam medicinskog turizmaTurizam je privredna grana koja je u stalnom porastu, a spoj zdravstva i turističke delatnosti je od velikog značaja za povezivanje regiona i struke, istakao je danas potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, na otvaranju poslovnog sajma turizma "Workshop - WTP 2015", u sklopu kog se odvija i konferencija medicinskog turizma Jugoistočne Evrope "MedTravel", na Novosadskom sajmu.

Ovi poslovni događaji okupljaju oko 100 kompanija iz 10 zemalja koje će nastojati da iskustva sa poslovnih susreta primene u sopstvenoj praksi zarad unapređenja poslovne politike i privredne klime u svom regionu. Jedan od pokrovitelja ovogodišnjeg poslovnog sajma je Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Kvalitetni kontakti predstavljaju osnovu uslužne industrije, a posebno turizma, te je konferencija posvećena medicinskom turizmu kreirana u skladu sa potrebama profesionalaca i okrenuta ka stvaranju idealnih uslova za umrežavanje kroz formalne programe i druge aktivnosti usmerene na bolje upoznavanje sa pojedinačnim ulogama i delatnostima, te dinamikom poslovanja. Pored toga, učesnicima se pruža prilika da uzmu učešće u kvalitetnim raspravama i diskusijama sa kolegama iz Evrope i sveta.

Na otvaranju poslovnog susreta, Miroslav Vasin je naglasio da je značajna razmena iskustava proizvođača medicinske opreme, samih korisnika iste, tačnije ugostiteljskih objekata i lečilišta, što ima za cilj da vidno poboljša turističku ponudu Vojvodine i Srbije u ovoj oblasti, kao i da nastavi dobru tradiciju multilateralnih susreta.

Zahvaljujući ovakvoj praksi, Vojvodina je u prethodne dve godine ostvarila izuzetne rezultate u oblasti turizma. U protekloj godini povećao se broj posetilaca u pokrajini za 7 odsto, dok je u 2013. godini osetan bio porast za 21 odsto u odnosu na 2012. Devizni priliv od turizma je prošle godine takođe zabeležio porast od čitavih 30 odsto. Značajan udeo u ovoj oblasti zasigurno je ostvario i zdravstveni turizam, posebno što pokrajina raspolaže bogatim banjskim potencijalima. Strategija turizma se u prethodne dve godine oslanjala na unapređenje novih sadržaja kako bi se oplemenila postojeća turistička ponuda, rekao je Vasin naglasivši da će se slična praksa nastaviti i u 2015. godini.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, u prisustvu pomoćnice za oblast preduzetništva i zapošljavanja Mirjane Kranjac, pomoćnika za privredu Željka Dvožaka i saradnika iz Odeljenja za turizam i regionalnu privrednu saradnju, primio je delegaciju Odbora za turizam Hrvatskog sabora, koji su učesnici ovogodišnjeg poslovnog sajma medicinskog turizma "MedTravel" u Novom Sadu. Sastanku je prisustvovao i dr Radovan Latinović zamenik pokrajinskog sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

Gosti iz Hrvatske - pomoćnik ministra za zdravstvo dr Miljenko Bura, predsednica Uprave HF Eko Etno Grupa i spoljna članica Odbora Dijana Katica, kao i međunarodna savetnica za turizam Dubravka Davidović – istakli su neophodnost saradnje na ključnim pitanjima i u okviru strateških projekata u oblasti turizma, a posebno zdravstvenog, kako se greške ne bi ponavljale i kako bi se predupredilo javljanje poteškoća na putu razvitka. Razmena iskustava i sinergija u poslovanju predstavljaju osnovu podsticaja, posebno u procesima integracija.

Miroslav Vasin je na sastanku posebo istakao nastojanje Sekretarijata da podigne svest građana o unapređenju kvaliteta turističke ponude, te da je svaki stanovnik deo te ponude. Pored toga, edukacija o načinima brendiranja proizvoda, kao i udruživanje manjih subjekata u klaster organizacije su pojave od opšteg značaja, dok je pomeranje orijentacije ka destinacijskom i zdravstvenom turizmu pomak koji zahteva vreme u kome živimo i sa kojim moramo ići u korak, uz konstantno isticanje vojvođanskih vrednosti po kojima je ona specifična u svetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik