Mercator: Prihodi od prodaje smanjeni 4,1%

Bez autora
Apr 21 2015

Trgovački lanac Mercator u prošloj je godini ostvario 2,65 milijardi eura prihoda od prodaje, te pozitivan poslovni rezultat od 12,4 milijuna eura, objavio je u utorak Mercator na portalu Ljubljanske burze, nakon što je izvješće o poslovanju grupe u 2014. prihvatio i Nadzorni odbor Mercatora. Prihodi od prodaje smanjeni su 4,1 posto u odnosu na 2013. godinu. Uzroci za to su u zatvaranju neučinkovitih prodajnih jedinica, promijenjenim navikama potrošača, a najviše u tome što su Mercatorove trgovine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini nakon spajanja prenijete na Konzum, dok je Mercator pod tim imenom nastavio s poslovanjem u Sloveniji i Srbiji, gdje su mu pridružene i Agrokorove poslovne jedinice tvrtke Idea.

Mercator: Prihodi od prodaje smanjeni 4,1%Trgovački lanac Mercator u prošloj je godini ostvario 2,65 milijardi eura prihoda od prodaje, te pozitivan poslovni rezultat od 12,4 milijuna eura, objavio je u utorak Mercator na portalu Ljubljanske burze, nakon što je izvješće o poslovanju grupe u 2014. prihvatio i Nadzorni odbor Mercatora.

Prihodi od prodaje smanjeni su 4,1 posto u odnosu na 2013. godinu. Uzroci za to su u zatvaranju neučinkovitih prodajnih jedinica, promijenjenim navikama potrošača, a najviše u tome što su Mercatorove trgovine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini nakon spajanja prenijete na Konzum, dok je Mercator pod tim imenom nastavio s poslovanjem u Sloveniji i Srbiji, gdje su mu pridružene i Agrokorove poslovne jedinice tvrtke Idea.

Unatoč pozitivnom poslovnom rezultatu Mercator je prošlu godinu zaključio s gubitkom od 44 milijuna eura, što je posljedica jednokratnih događaja vezanih za restrukturiranje u okviru Agrokora i reprogram financijskih obveza Mercatora, zbog čega je došlo do niže valorizacije nekretnina i opreme, ali i kašnjenja plana financijskog restrukturiranja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik