Puna podrška stranim kompanijama za ulaganja u Srbiji

Bez autora
Apr 22 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas stranim investitorima da mogu da računaju na podršku države i lokalnih samouprava, kao i da od njih očekuje da povećaju broj zaposlenih. Vučić je u Subotici, gde je obišao novi proizvodni pogon austrijske kompanije "Svarovski" i kompaniju "Simens", istakao da je srećan zbog toga što su strane kompanije zadovoljne uslovima poslovanja u Srbiji. Premijer je podsetio na to da je "Simens" prisutan u Srbiji od 1887. godine, i da su prve sijalice u našoj zemlji uključene upravo zahvaljujući toj kompaniji. On je, navodeći da je "Simens" u Srbiji osnovao kompaniju 1996. godine, sa samo 12 zaposlenih, rekao da ta fabrika sada ima ukupno 1.150 radnika, od kojih 950 u fabrici u Subotici. Očekujemo da "Simens" i dalje povećava broj zaposlenih u našoj zemlji, a na podršku Vlade Srbije, državnih organa i lokalnih samouprava uvek može da računa, poručio je Vučić.

Puna podrška stranim kompanijama za ulaganja u SrbijiPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas stranim investitorima da mogu da računaju na podršku države i lokalnih samouprava, kao i da od njih očekuje da povećaju broj zaposlenih.

Vučić je u Subotici, gde je obišao novi proizvodni pogon austrijske kompanije "Svarovski" i kompaniju "Simens", istakao da je srećan zbog toga što su strane kompanije zadovoljne uslovima poslovanja u Srbiji.

Premijer je podsetio na to da je "Simens" prisutan u Srbiji od 1887. godine, i da su prve sijalice u našoj zemlji uključene upravo zahvaljujući toj kompaniji.

On je, navodeći da je "Simens" u Srbiji osnovao kompaniju 1996. godine, sa samo 12 zaposlenih, rekao da ta fabrika sada ima ukupno 1.150 radnika, od kojih 950 u fabrici u Subotici.

Očekujemo da "Simens" i dalje povećava broj zaposlenih u našoj zemlji, a na podršku Vlade Srbije, državnih organa i lokalnih samouprava uvek može da računa, poručio je Vučić.

On je dodao i da je veoma važno to što su radnici zadovoljni primanjima i uslovima za rad, uz ocenu da tamo gde ima reda i discipline, ima i rada i uspeha.

Izvršni potpredsednik za industrijske aplikacije kompanije "Simens" Mark Vuherer rekao je da se u pogonu u Subotici prave proizvodi za zelene tehnologije, koje su trend u svetu.

Činjenica da proizvodimo generatore za vetrenjače znači da ćemo nastaviti sa uspešnom proizvodnjom u fabrici u Subotici, rekao je Vuherer.

"Simens" je od svog dolaska u Suboticu, kako je podsetio, značajno povećao broj zaposlenih, što jasno pokazuje da je ta kompanija zadovoljna poslovanjem i da se razvija.

Vučić je ranije danas obišao i novi proizvodni pogon kompanije "Svarovski", čija je izgradnja počela u martu prošle godine, gde su ga dočekali izvršni zamenik predsednika koncerna "Svarovski" Franc Ciler, direktor "Svarovski" u Subotici Dejan Jovanović i ambasadori Austrije i Nemačke Johanes Ajgner i Hajnc Vilhelm.

Tokom obilaska postrojenja, koje će biti zvanično otvoreno na jesen, iznete su pohvale na račun građevinskih preduzeća iz Srbije koja su radila na izgradnji tog kompleksa u privrednoj zoni u Subotici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik