Unapređenje saradnje i komunikacije sa privrednicima

Bez autora
Apr 22 2015

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da je potpredsednik Vlade i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički bila gost članova Srpskog poslovnog kluba "Privrednik".U saopštenju se navodi da je predsednik Srpskog poslovnog kluba "Privrednik" Miodrag Kostić tom prilikom istakao značaj redovne komunikacije vodećih privrednika sa predstavnicima Vlade, i ukazao na potrebu za boljom komunikacijom sa lokalnim samoupravama, većom kontrolom i jasnijim nadležnostima na lokalu.

Unapređenje saradnje i komunikacije sa privrednicimaMinistarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da je potpredsednik Vlade i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički bila gost članova Srpskog poslovnog kluba "Privrednik".

U saopštenju se navodi da je predsednik Srpskog poslovnog kluba "Privrednik" Miodrag Kostić tom prilikom istakao značaj redovne komunikacije vodećih privrednika sa predstavnicima Vlade, i ukazao na potrebu za boljom komunikacijom sa lokalnim samoupravama, većom kontrolom i jasnijim nadležnostima na lokalu.

Članovi kluba su u razgovoru sa Udovički naveli niz nelogičnosti i neusaglašenosti sa kojima se svakodnevno susreću na lokalnom nivou, a koje se prevashodno ogledaju u "samovolji" određivanja poreza na imovinu, obeshrabrivanju napora u ekologiji i zaštiti životne sredine i administrativnim barijerama.

Takođe, to je i porast broja parafiskalnih nameta, kao i druge opterećujuće barijere koje destimulišu stvaranje dodate vrednosti i novo zapošljavanje.

Istovremeno, pohvaljeni su napori na donošenju Zakona o inspekcijskom nadzoru i borbi protiv sive ekonomije, koja stvara nelojalnu konkurenciju.

Udovički je predstavila aktuelne projekte Ministarstva usmerene ka podizanju kapaciteta lokalne samouprave, unapređenju servisa i efikasnoj racionalizaciji, što za dugoročni cilj ima stvaranje održivog sistema, sposobnog da podrži lokalni ekonomski razvoj.

U narednom periodu radićemo dosta na komunikaciji sa privrednicima jer nam je vrlo važno da unapredimo saradnju, posebno kako bismo na najbolji način razumeli njihove potrebe, istakla je ona.

Prema njenim rečima, cilj je da privrednici shvate da se reforma javne uprave i sprovodi kako bi uprava postala efikasan servis i građanima i privrednicima i stvorio zdrav poslovni ambijent.

Kostić je poručio da održivost javne uprave zavisi od novostvorene vrednosti i povećanja privredne aktivnosti lokalnih kompanija, kojima je potrebna podrška, ali i predvidljiviji i manje opterećeni uslovi poslovanja nego što su danas, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik